Dator > hur man konstruerar en grundläggande dator

 • hur man konstruerar en grundläggande dator


 • Påslag på färdiga datorer kan vara så hög som 100%, så att sätta en ihop själv verkligen är vettigt. Det är också enklare än du tror att sätta ihop en enkel dator, även om din spelstyrka är låg

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel
  . Case.
  Moderkort.
  Processor.
  Termisk pasta.
  CPU kylare.
  Hårddisk.
  RAM.
  Strömförsörjning.
  Optiska enheten.
  Grafikkortet.
  Operativsystem.
  Tangentbord.
  Mus.

  församlingen


  1.
  Skruva moderkortet i den bakre väggen i fallet med icke ledande skruvarna med styrelsen. Det bör finnas hål i varje hörn samt ett nära centrum. Det kommer att finnas bara ett sätt att montera styrelsen så att alla hål i hörnen innehåller en skruv.
  2.
  Spärra processorn locket. Detta är den lilla metall bar över en plast lapp i mitten av moderkortet. Försiktigt in processor pin-nedåt. Stäng locket och fäst det genom att växla den låsande mekanism.
  3.
  När processorn är säkrat, bör du bara kunna se sitt ansikte med namnet tryckt på den. Slather termisk pasta på det i ett "S" form. Ta fläkt CPU kylaren och fäst den så att dess metallplatta får kontakt med pasta och sprider den över ytan på metallplattan. I hörnen av plattan, skruva i kylflänsen med de fyra små skruvar som medföljer fläkten.
  4.
  I en vanlig låda, hittar du en låda på toppen. Skruva fast nätaggregatet i denna låda och se till att utvidga sin makt kablar till den nedre delen av ärendet.
  5.
  Ta bort plastskyddet från de större lådan i uppsättningen av metall rutorna på framsidan av ärendet. Från utsidan, mata in din optiska enhet, som är den CD /DVD-enheten.
  6.
  Skruva hårddisken på plats på en av de lägre lådorna. Om enheten finns i en ATA-hårddisk, kommer det att ha en lång 20-pin kabel ingår. Anslut kabeln på baksidan med sin röda penna inför sin strömingången. Om det är en SATA-enhet kommer den att ha en liten kabel med L-formad hankontakt. Beroende på vilken typ av enhet du har, bifoga antingen 20-pin kabel eller L-formad hankontakt till moderkortet. Denna port är normalt placerad nära botten. Skjut kabeln i sin hamn försiktigt men bestämt tills den snäpper på plats.
  7.
  Anslut den optiska enheten till moderkortet på samma sätt. Om du använder en ATA-enhet, är det okej att använda samma kabel för att ansluta båda. Alla stiften ska vara samma färg utom den på kabeln sida, som ska vara vänd kabeln.
  8.
  Skjut grafikkortet till den högsta tillgängliga slot på moderkortet . Enheten tider ligger på baksidan av datorn, och den längsta är lämplig för grafikkort. I vissa fall kommer att grafikkortet har en krok på den anslutande sida. Skjut denna krok i att säkra kortet på plats.
  9.
  Hitta RAM slots ligger nära din dators processor. Tryck på flikarna på RAM slots åt sidan och sätter i minnen. Tryck försiktigt men bestämt ner för att säkra din RAM på plats. De kommer att klicka på plats en gång säkrat.
  10.
  Anslut strömkablarna härrör från leverans till ditt moderkort, hårddisk, optisk enhet, och i vissa fall, video-enhet. Power vikar är belägna på baksidan av varje enhet bredvid deras data hamnar. Även bifoga en strömkabel till kylflänsen fläktsystem i fallet. (Dessa är de fans över hela fallet, som ska anslutas till varandra och kommer att ha en enda manlig utlopp i slutet av kedjan. ) Avsluta ärendet.

  Installera operativsystemet


  1.
  Anslut tangentbord och mus. USB-portar bör placeras på baksidan av maskinen och är redan anslutna till moderkortet. Anslut datorn till väggen och trycka på utmatningsknappen på den optiska enheten. Sätt ditt operativsystem disk.
  2.
  Följ operativsystem (OS) disk är på skärmen för att formatera hårddisken och installera ditt OS.
  3 .
  På din första uppstart kommer din OS igen och försöker installera nödvändiga drivrutiner. De flesta moderkort kommer med Ethernet-portar inbyggda, så koppla in kabelmodemet där.

  Tips och varningar


 • Om du är osäker på del-kompatibilitet, slå upp konfigurationer av detaljhandeln datorer att jämföra de delar du har tillgängligt. Webbplatser som eBay är bra källor för äldre dator bygger.
 • Se till att du inte hanterar en dator komponent när du har byggt upp en statisk elektrisk laddning, som ett utsläpp från fingrarna kan skada delarna. Om du har tjock matta eller bär ull, se till att ladda ur eventuell statisk elektricitet genom att röra vid något ledande, till exempel ett dörrhandtag.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du ställer in externa hårddiskar

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en Eee PC 900
 • hur man gör hörlurarna i en mikrofon
 • hur man installerar en ny CPU på en dator
 • Hur man känner igen när du behöver dataräddning
 • Lägga till en USB med controller förlängning
 • hur till öppen wmv filer i OS X
 • hur man startar en dator modem
 • hur reparera BIOS med en flash-enhet
 • hur man installerar ett ljudsystem på min dator
 • hur man använder en dator om du är förlamad