Dator > Felsökning en stationär dator

 • Felsökning en stationär dator


 • I flesta fall är det största problemet i felsökning en stationär dator att räkna ut problemet. När problemet har identifierats, då fastställande är det oftast inte så svårt som många vill få er att tro. När det gäller stationära datorer finns det egentligen bara en handfull frågor och dessa frågor har specifika korrigeringar som även nybörjare datoranvändare kan utföra

  Du behöver:.
  Operativsystem installationsskivan (tillval)
  . Strömförsörjning.

  Ingenting händer när Power-knappen intryckt


  1.
  Kontrollera strömförsörjningen. Om ingenting alls händer när du försöker slå på datorn, är det mest troliga problemet att nätaggregatet har slutat arbeta och behöver bytas ut.
  2.
  Ta bort de gamla strömförsörjning. Koppla ur alla sladdar och kablar från baksidan av datorn. Ta bort sidopanelen genom att skruva tummen skruvarna. Ställ panelen åt sidan. Leta reda på gamla strömmen och koppla ur den från moderkortet. Ta bort skruvarna som håller fast nätaggregatet på plats. Dra strömmen ut och ställ den åt sidan.
  3.
  Installera det nya nätaggregatet. Sätt i den nya strömförsörjningsenheten till nu ledig strömförsörjning position. Säkra det på plats med skruvar och koppla in den i moderkortet. Sätt tillbaka sidopanelen och sätta tillbaka alla sladdar och kablar. Datorn ska starta normalt.

  Blue Screen fel


  1.
  Välj den förvalda markerade alternativet först. Detta alternativ tillåter dig att försöka starta normalt. Om detta misslyckas, välj det alternativ som låter dig starta upp via de senaste fungerande konfigurationen. Om detta misslyckas, försöka starta i felsäkert läge. När startat upp i felsäkert läge, försöker stänga av och starta om normalt. Om ingen av dessa fungerar så finns det en skada i ditt operativsystem.
  2.
  In din installation av operativsystemet skiva i den optiska enheten på din dator och starta om systemet. När du ombeds på skärmen för att trycka på en tangent för att starta från cd, göra det. Detta kommer att få systemet starta från CD-skivan i den optiska enheten.
  3.
  När du blir uppmanad väljer "R" för att försöka sig på en reparation. En reparation lämnar alla personliga filer och program på datorn. Om detta inte löser problemet måste du starta denna process och välja en fullständig återhämtning. En fullständig återhämtning kommer att återställa datorn till fabriksinställningarna.

  Andra frågor


  1.
  Återställ datorn till en tidigare tidpunkt. Om problemet är nytt, prova att nollställa systemet tillbaka till en tid innan problemet fanns.
  2.
  Klicka på "Alla program" och sedan "Tillbehör", "System Tools" och äntligen "System Restore. "
  3.
  Välj att återställa till en tidigare tidpunkt. Kom ihåg att detta kommer att ta bort alla program läggs till i din dator efter detta datum och tid. Välj den senaste som du kan och klicka på "OK" för att börja återställa. När återställningen är klar, uppdatera och köra virussökning.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur konvertera en DVD-brännare till en hårddisk

Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen när dokumentskanning är nödvändigt
 • Felsökning ett modem för Internet Explorer kabel inrätta
 • hur man bränner DVD-filer på ett USB-minne
 • hur man spelar xbox live trådlös
 • hur man ändrar SDRAM latens
 • hur du ställer in en nätverksskrivare utan internetuppkoppling
 • typer av växla nycklar
 • hur man skapar en bootbar USB för minne i XP
 • hur du kan visa historik i en dators minne
 • hur man gör en återhämtning disk för hp