Dator > trådlösa vs optisk mus

 • trådlösa vs optisk mus


 • Majoriteten av datoranvändare förlita sig på ett tangentbord och mus för inmatning. Men det finns många olika typer av datormöss förutom standardmodeller som levereras med vissa nya datorer. Optisk och trådlösa möss både fördelar erbjuda över en konventionell mus, med en tracking boll och rep. Men varje typ av mus bara bäst för vissa användare

  Teknik

  Både optisk och trådlösa möss använder avancerad teknik för att ersätta en av de fysiska komponenterna i en konventionell mus. En trådlös mus använder en kort räckvidd radiosignal, ofta genom trådlös Bluetooth-protokollet, att kommunicera med de närliggande datorn. Datorer med inbyggd Bluetooth kan upptäcka en mus automatiskt, medan andra kan behöva en USB-dongle eller ytterligare mottagare installerad. Optiska möss använder en miniatyr kamera och ljus för att spåra rörelse över en yta, som ersätter den rullande bollen på äldre möss med en mer tillförlitlig, exakt spårning mekanism.

  Fördelar

  Varje typ av mus har sina fördelar. Sladdlösa modeller minska röran och också frigöra dator-portar för anslutning av andra enheter. De tillåter även användaren att styra datorn från ett större avstånd och ge ett större utbud av rörelse, eftersom det inte finns någon sladd för att begränsa hand och handled rörelse. En optisk mus ger mer exakt kontroll över de markören på skärmen. Det tar också bort behovet av att ta isär och rengöra Tracking Mechanism, som med spårning boll modeller som kan samla damm och skräp över tid, vilket leder till dålig kontroll.

  Nackdelar

  En viktig nackdel med optiska eller trådlösa möss är deras pris, vilket är högre än en traditionell mus. Sladdlösa modeller har den extra bördan av att använda batterier, som kräver tillfällig ersättning eller laddning. Medan en optisk mus är mer känslig och exakt än en rullande boll modell, är det inte så exakt som en laser mus. Optisk möss kan också ha problem med spårning på mörka ytor, vilket kräver en musmatta eller ljus skrivbord ytan för att fungera korrekt.

  Ergonomi

  Optisk mus med sladdar är jämförbara med traditionella rullande boll modeller när det gäller ergonomi. Dock kan trådlösa möss presentera en klar fördel. Eftersom användaren kan använda musen från längre bort från datorn, trådlösa möss främja bättre hållning. De tillåter även användaren att koppla den arm som håller musen, kontrollera det i en mer bekväm ställning som orsakar mindre muskler och senor trötthet.

  Alternativ

  finns flera andra alternativ till trådlösa telefoner och optiska möss. Laser möss, som kommer med och utan sladdar, är ännu mer exakt, men kostar mer också. Tracking bollar som har en rullande boll i stationärt boende, är ännu bättre ergonomiskt och använder mindre utrymme på skrivbordet. Slutligen kan styrplattor acceptera flera typer av input från fingerrörelser, vilket gör dem jämförbara med flera knappar möss men utan att behöva lyfta eller skjut inmatningsenhet själv.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:genomsnittliga priset på persondatorer

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa datorns BIOS-inställningar
 • hur man använder en mus med handen och ledvärk
 • hur man installerar en ny hårddisk och Windows XP
 • hur man använder Aspire One med bredband mobilt
 • hur du ändrar BIOS i en Dell Dimension 5150
 • saker du kan göra med en gammal laptop moderkort
 • hur man installerar HP 7410 skrivare
 • hur man fixar färgen på en datorskärm
 • hur man låsa upp USB-minnen
 • hur du säkerhetskopierar data på en Sony Vaio