Dator > skillnader i minnen

 • skillnader i minnen


 • Du behöver:
  liten mejsel som
  . Datorväska.
  Moderkort.
  Minne.
  Hårddisk.
  DVD-brännare.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.

  Flash-minne är en form av solid state minne som är avtagbar och flyttbar mellan enheter. Formatet infördes av Sony 1998 och har gjorts tillgänglig i flera format uppgraderad sedan dess, att tillgodose behovet av att öka lagringsutrymme för digitala medier, och på motsvarande sätt snabbare överföringshastigheter mellan minne och enheter, t. ex. datorer (persondatorer ), mobiltelefoner och digitalkameror.

  Memory Stick Pro

  Den ursprungliga Sony Memory Stick var begränsad till en maximal lagringskapacitet på 128 MB (megabyte). Detta var snabbt ersatts av Memory Stick Select, som hade två omkopplingsbar partitioner på 128 MB vardera. Kapaciteten ökade bara avsevärt under 2003 då Memory Stick Pro lanserades, som ett joint venture mellan Sony och SanDisk. Memory Stick Pro följde med lagringskapacitet på upp till 4GB (gigabyte) även teoretiskt kan format stöd upp till 32GB, och alla Memory Stick Pro-enheter med lagringskapacitet på mer än 1GB stött en High Speed-läge, vilket möjliggör överföring av uppgifter i hastigheter upp till 160Mbps (Megabit per sekund).

  Memory Stick Micro (M2)

  I 2006 släppte Sony och SanDisk gemensamt Memory Stick Micro (M2). Denna enhet har samma maximala kapacitet storlek lagring av 32GB som Memory Stick Pro och Memory Stick Pro Duo (som faktiskt släpptes som 32GB version i 2009), och samma maximal överföringshastighet på 160Mbps, men enheten var ett miniatyriserat version med mätningar av 15 mm x 12,5 mm x 1,2 mm. Detta gör Memory Stick Micro (M2) ca 1 /4 storleken på Memory Stick Pro Duo som hade föregått den. Memory Stick Micro (M2) medföljer en adapter så att minnet kan användas i enheter som stöder Memory Stick Duo. Vissa enheter kan inte stödja den höga lagringskapaciteten av Memory Stick Micro (M2) och större kort kan ha kompatibilitetsproblem med dessa enheter. Du bör alltid kontrollera med den dokumentation som medföljer enheten så att den kommer att arbeta med lagringskapacitet Memory Stick Micro (M2) som du tänker använda den.

  Memory Stick XC

  Memory Stick XC lanserades av både Sony och SanDisk under 2009. XC formatet hade en kraftigt ökad maximal lagringskapacitet än andra Memory Sticks, att kunna innehålla 2TB (terabyte) data. Det är 64 gånger mer än de Memory Stick Pro duos och Memory Stick Micro (M2) enheter, som hade en maximal lagringskapacitet på 32GB. XC-formatet Memory Sticks har också en större överföringshastighet än alla tidigare kort, att kunna överföra data med upp till 480Mbps, samtidigt som det bästa som tidigare Memory Sticks orkade var 160Mbps.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:windows vista grundläggande kompatibla skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man installerar drivrutiner för Virtual PC
 • hur man får stora bokstäverna bort av tangentbord
 • hur man byter en ze4500 CMOS-batteriet
 • hur man installerar NetZero dsl
 • hur man ändrar SDRAM latens
 • hur man installerar en Canon S400 skrivare utan en disk
 • hur du uppgraderar RAM-minne för Dell Dimension 3000
 • hur man byter ett moderkort Toshiba Satellite
 • hur man installerar hårddiskar i en Mac Pro
 • hur man startar en dator modem