Dator > dator rengöring checklista

 • dator rengöring checklista


 • människor använder datorer för allt från att skicka e-post till konstruera komplexa arkitektoniska ritningar. Om datorer används en hel del, eller om de är i en dammig miljö, måste då datoranvändare rengör dem för att hålla dem fungerar korrekt. Även om processen med städning en dator är relativt enkel att arbeta med en checklista ökar oddsen att arbetet är grundlig och att du lämnar alla delar av datorn som sanitära som möjligt.

  Inne i tornet

  Alla inre delar av en dator torn drar till sig damm på grund av magnetfältet datorn genererar som en elektrisk apparat. Du bör dock ta särskild hänsyn till fläkten eller andra kylelement, centralenheten (CPU) och moderkortet, enligt Computer Rengöring Guide.

  Alla torn är olika, men för att öppna de flesta av dem måste du ta bort skruvarna som håller sidan av tornet på plats och skjut sedan sida av tornet ut. Vissa torn har en release knapp så att den sida som pop ner.

  När du har tornet öppen, arbetar en batteridriven dammsugare väl för att få ut de flesta av damm och smuts (vanlig dammsugare kan skapa statisk). Korta skurar av konserverade eller tryckluft är det bästa vapnet mot smuts och damm som återstår efter dammsugning. Helst bör du ta kylelementen och fläkten under reningsprocessen för bättre åtkomst till moderkortet. Du bör också torka damm från hårddisken (er) och insidan paneler tornet med en mjuk trasa. Det viktigaste för rengöring dessa delar aldrig att ta direkt kontakt med någon kretsar.

  Tangentbord och mus

  Dator tangentbord och möss få täckt av ett lager av smuts och olja från dina händer medan du arbetar. Ditt tangentbord kan också vara hemma för mat smulor och mer.

  För att rengöra musen, en mjuk trasa besprutas med elektroniska säker cleanser vanligtvis är tillräcklig, men du kanske behöver en starkare allrengöringsmedel rengöringsmedel eller en droppe tvål för att minska oljan. Var noga med att uppmärksamma området runt scrollhjulet, med hjälp av en bomullspinne. Om musen är den äldre stil spår bollen typ, måste du skruva av hjulet mössa, bort bollen och torka både den gemensamma jordbrukspolitiken och bollen ner, eftersom uppbyggd på bollen kan göra det sig oförutsägbart, enligt hjälp med datorer .

  För att rengöra ditt tangentbord, börja med att vända den upp och ned och skaka den för att avlägsna eventuell lös smuts. Spraya sedan under tangenterna så gott du kan med tryckluft för att avlägsna skräp som är lite mer envis. Efter detta, torka över och mellan tangenterna med en tops och alkohol. Om du vill kan du bända bort knapparna försiktigt med en platt skruvmejsel för att göra reningen av varje tangent lättare.

  Monitor och Utanför Tower

  En ren, mjuk trasa sprayas med vanligt vatten är allt du behöver rengöra utsidan av tornet och övervaka, enligt Computer Hope. Du kan även använda ett milt rengöringsmedel som är säkert för elektronik och plast, om så önskas. De viktigaste områdena för att rengöra här är portarna på baksidan av tornet och skärmen. Resten av tornet och övervaka ta bara en snabb torka och ned.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man köper och säljer begagnade delar ibm laptop

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort U3 från en SanDisk flash-förare
 • hur du uppgraderar processorn för iBook G3 500
 • hur man skriver ut ett digitalt foto på duk med Epson-skrivare
 • Hur spelar jag en dubbel disk lager rw på min DVD spelare?
 • hur du installerar ett ljudkort i Windows XP
 • hur man ändrar batterier på min Dell laptop
 • hur man använder en bärbar skärm som bildskärm
 • hur man kör xp på en HP Vectra vl600
 • Hur man använder en U3 Smart Data Traveler
 • hur man uppgraderar en CPU med ett 478 socket