Dator > vad är en sublimering skrivare?

 • vad är en sublimering skrivare?


 • Den sublimeringsskrivare haft en gång i mer populära status innan fotot bläckstråleskrivare tog över färgutskrifter marknaden i slutet av 1990. Vissa fotoutskrifter experter förmån fortfarande sublimering skrivare över bläckstråle och hävdade att utskriftskvaliteten är högre kvalitet än kvaliteten på bläckstråle fotoutskrifter. Den sublimeringsskrivare använder en annan utskrift process som skapar en spridning av färg i en utskrift, kontra bildpunkter eller prickar som utgör en utskrift bläckstråle

  Bläck

  sublimering Skrivaren använder inte flytande bläck som bläckstråleskrivare eller pulveriserad bläck som laserskrivare. Den sublimering Skrivaren använder färg som är inbäddat i en cellofan band. De band spänner bredden på den utskrivna sidan och är indelad i fyra avsnitt. Ett avsnitt innehåller cyan dye, en magenta, en annan gul och den fjärde en klarlack att skrivaren gäller som en finish.

  Dye Transfer

  skrivhuvudet på en förädling Skrivaren innehåller flera värmeelement som värmer upp olika delar av bandet vid olika temperaturer. Ju varmare delen, mer av en viss färg överförs till en viss del av sidan. När färgen på bandet är uppvärmd, omvandlar den till en gas och övergår till papper i skrivaren. När gasen kontakter pappret förvandlas till en flytande och obligationer med papperet.

  Supplies

  sublimering Skrivaren använder samma mängd färgämnet band per utskriven sida, oavsett hur mycket färg är tryckt på ett sidan. Om en användare inte skriver ut så mycket färg per sida, är kostnaden för att använda en sublimering skrivare kontra en bläckstråle-eller laserskrivare hög. Den sublimering Skrivaren kan inte använda samma typ av papper som andra skrivare, vilket kräver en speciellt bestruket papper som kan absorbera färgen. Denna speciella papper kostar mer än vanliga skrivarpapper.

  Utskriftshastighet

  sublimering Skrivaren skriver inte anställa en enda pass tryckmetod som den moderna bläckstråleskrivare. Den sublimering Skrivaren måste passera ett papper av skrivhuvudet och färga band flera gånger. Eftersom skrivhuvudet värmer färgämnet i en gas, kan två färger inte överföras till papperet på en gång, annars skulle de färger blandas innan du kontaktar sidan, vilket resulterar i dålig utskriftskvalitet. Den sublimering Skrivaren kan inte skriva ut så snabbt som en bläckstråle-och laserskrivare.

  Popularitet

  sublimering Skrivaren gynnades av konsumenter under 1990-talet några av de tidigaste detaljhandeln fotoskrivare. I slutet av 1990-talet och tidiga 2000-talet, fick bilden bläckstråleskrivare popularitet med konsumenterna och tog över hemmet fotoutskrifter marknaden. Konsumenterna ansåg bläckstråleskrivare vara lättare att använda än sublimering skrivare, plus en initial kostnad av skrivaren var mindre.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Lägga till en rutt till SonicWALL brandvägg

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar hk 864n hårddisken till 300 GB med Maxtor
 • hur man fixar en strömriktare lcd
 • om Acer Aspire 4530
 • hur man donera datorer i Miami, Florida
 • hur man bygger en dator media center
 • hur man gör etiketter på en HP C5100
 • hur man skriver ut med hjälp av en Toshiba A45-s151 trådlösa bärbara dator
 • hur du ansluter en webbkamera för att trådlöst ethernet
 • hur du ställer in en skrivare och en dator
 • hur man konfigurerar en DI-624 AT & T dsl