Dator > vad är skillnaden mellan DVD + R och DVD-RW?

 • vad är skillnaden mellan DVD + R och DVD-RW?


 • DVD + /-R och DVD + /-RW-skivor är olika i att medan en DVD + /-R kan bara ha information spelas in på den en gång, kan DVD + /-RW-skivor har uppgifter som registreras på dem flera gånger. "R" i DVD + /-R står för "inspelningsbara" medan "RW" står för

  . Skillnader

  Det finns två varianter av både inspelningsbar och omskrivningsbar DVD-format: DVD-R (W) och DVD + R (W). De två formaten är nästan identiska, och de flesta spelare, hårddiskar och brännare som görs i dag har inbyggd kompatibilitet för båda. Enheter som stöder båda formaten brukar annonseras som "DVD + /-R (W) kompatibel. " Den främsta orsaken senare + var R (W)-formatet skapades var så skiva tillverkare skulle kunna skapa skivor utan att behöva betala royalties till ägarna av-R (W) format. Den största märkbara skillnaden mellan de två formaten är att + R (W)-formatet stöder "dra och släpp" användning, så att skivorna ska användas som USB-enheter eller disketter medan=R (W) utformning inte.

  Kapacitet

  Även om både single layer och dual layer DVD-R och DVD + R är tillgängliga, inga dual layer format finns för antingen DVD-RW eller DVD + RW-format. Och medan en DVD + RW DL-format aviserades i 2006, sedan maj 2010 mediet har ännu inte släppts. En DVD med dubbla lager rymmer nästan dubbelt av information om en Single Layer DVD, 8,5 GB jämfört med 4,7 GB, vilket är det vanliga DVD-formatet för filmer släpps på DVD. Den nya kapaciteten på Dual Layer-skivor är en fördel att DVD + /-R format har över RW-skivor.

  Kostnad

  På grund av deras återanvändning RW-skivor kostar vanligtvis mer än sina engångsbruk motsvarigheter. Som av maj 2010 en 25-pack DVD-R-skivor av en tillverkare är tillgänglig för $ 14. 99, men ett 25-pack spindel av DVD-RW-skivor av samma tillverkare är $ 25,99. Liknande priser skillnader återfinns när man jämför priset för DVD + R och DVD + RW.

  Lifespan

  Även uppgifter endast kan brännas till en DVD + /-R-skiva en gång, kan DVD + /-RW-skivor kan brännas många gånger innan de blir oanvändbara. Enligt en undersökning som utförts av Optical Storage Technology Association (OSTA), skivor av både + R (W) och-R (W) format kan brännas ungefär 1. 000 gånger innan de slutligen avsluta inspelningen data korrekt. Men är den totala själv-liv RW-skivor förväntas bli kortare. Samma studie säger att engångsbruk DVD + /-R-skivor kommer att kunna läsas upp till 100 år, men RW-skivor kan bli oläsliga i så lite som 30 år.

  Kompatibilitet

  RW formaten är yngre än den traditionella engångsbruk inspelningsbara DVD-format. På grund av detta, behöver RW formatet inte så brett spektrum kompatibilitet. Medan nästan alla nya DVD-enheter, spelare och brännare stöder båda formaten, många äldre inte-särskilt fristående DVD-spelare. Om någon vill bränna en videofil till DVD för användning på en DVD-spelare, kan han vara bättre stickande med en DVD + /-R-skiva, eftersom den har en bättre chans att arbeta med äldre utrustning.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du tar bort skrivskyddet på ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man skriva ut trådlöst från min laptop
 • hur du tar bort en partitionerad os från en dator
 • vad är 1,0 TB?
 • hur du uppgraderar minnet på en Sony Computer
 • hur man installerar ett grafikkort i en dator med d815efv
 • hur du tar bort bottenplattan från Westinghouse övervaka
 • hur man uppgradera en IBM Thinkpad T22-processor
 • hur man raderar en Dell hårddisk
 • hur du tar bort en Dell D610 tangentbord
 • hur du ställer in en HP 2700 allt-i-ett skanner Mac OS 10.6