Dator > olika sätt att använda datorn utan tangentbordet

 • olika sätt att använda datorn utan tangentbordet


 • När datorerna blir mer avancerade, de är att hitta sin väg in i mer och mer integrerade delar av våra liv. Om datorn är för långt bort för tangentbordet för att nå, eller att tangentbordet är sönder eller försvinner, det finns flera sätt att använda datorn även utan tangentbord.

  Mouse

  Om du inte har ett tangentbord att arbeta med, de mest uppenbara och lättillgängliga sätt att använda datorn med hjälp av musen. De första persondatorerna var utformade för att arbeta med tangentbordet som enda verktyg att komma åt och använda program. I ett försök att göra datorer mer användarvänliga, var musen utvecklades, som rör sig en markör genom en dators grafiska gränssnitt. Med tiden har musen utvecklats till att bli som kan köra de flesta av multimedia och funktioner spel på en dator även utan ett tangentbord. Dessutom har musen teknik ökat till att omfatta flera olika varianter, från pekskärmar till fjärrkontroller.

  Skärmtangentbordet

  Om din fysiska tangentbordet försvinner eller funktionshindrad kan du få upp ett virtuellt tangentbord för att ta hand om alla åtgärder som inte kan exekveras av musen. Detta tangentbord, avsedda främst för dem med funktionshinder som inte kan använda ett tangentbord av fysiska skäl, också bekvämt fungerar som en reserv när ett tangentbord har förlorats eller funktionshindrad. I Windows, få upp det virtuella tangentbordet genom att klicka på "Start" och välja "Kontrollpanelen" alternativet. Väl i "Kontrollpanelen" fönster, välj "Hjälpmedelscenter" och sedan "Hjälpmedelscenter. "Härifrån, välj" Start Skärmtangentbordet. "Ett tangentbord bör visas längs den nedre delen av skärmen. Detta tangentbordet på skärmen kan sedan nås genom att klicka på rätt bokstäver med musen.

  Home Group

  Om allt du försöker göra är att komma åt datorns filer, kan du nätverket som datorn med ditt hemmanätverk och ens tillnärmelsevis via Internet. Aktivering av "Home Group" funktionen på datorer kan användaren komma åt filer från en rad av datorer utan att ens behöva vara i närheten av dem. Använda "Home Group"-funktion, kan filer på en dator utan tangentbord nås genom en laptop eller annan dator med ett tangentbord. Gå till "Home Group"-funktionen i Windows 7 genom att välja "Start" och "Kontrollpanelen". Väl i "Kontrollpanelen" välj "Nätverk och Internet" och sedan "Home Group" och välj de filer du vill ange som delade.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur man använder en U3 Smart Data Traveler

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med serverkonsolidering?
 • hur man installerar en intern CD-brännare
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en IBM Thinkpad A30
 • hur man hittar ett dataåterställningsföretag
 • Hur kan jag återställa filer från en dålig hårddisk?
 • hur man hittar IP-adressen på min HP 4100N skrivare
 • hur man byter tangentbord på gateway m-6.843 notebook
 • hur man anmäler e-postbedrägerier & spam
 • installerar ett nätverkskort Windows 98
 • hur man gör videoskivor av bilder som lagrats på en dator