Dator > Zip-disk information

 • Zip-disk information


 • Zip-skivor är en typ av lagringsmedium som syftar till att arbeta i en liten bärbar enhet som kallas Zip-enhet. Syftet bakom dessa diskar och enheter var att göra säkerhetskopiering av datafiler för personlig arkivering enklare. Zip-skivor har funnits sedan 1995, och när de släpptes, var de mest effektiva typ av portabel lagring, eftersom ett 100-megabyte Zip-disk kan hålla data motsvarande 70 disketter

  Du behöver:.
  SD-kortläsare.

  Funktion

  zip-disk är en egen disk som bara är kompatibel med enheter Zip-disk. Denna teknik kommer från Iomega, men det finns liknande produkter på marknaden från andra producenter. Syftet med zip-disk är att fungera som en portabel och skrivbar form av media, vilket möjliggör ett mycket större lagringskapacitet i förhållande till andra tekniker vid den tiden. Innan frisläppandet av Zip-disk, var den mest portabla form av lagringsmedia disketten.

  Storlek

  Den ursprungliga zip-disk fanns i en 100 MB stor, men ytterligare lagringskapacitet så småningom infördes, däribland 250 MB och 750 MB kapacitet. Den ursprungliga 100 MB storlek blev tillgängliga under 1995, större andra generationen med en skiva kapacitet på 250 MB kom ut i december 1998, och 750 MB lagringskapacitet kom ut 2002.

  Interface

  Zip hårddiskar är finns i två olika versioner, ett parallellt gränssnitt version och en SCSI, eller Small Computer System Interface. Parallellgränssnittet versionen gör det möjligt för dig att kedjan en skrivare från Zip-enheten gör det möjligt både att samtidigt vara ansluten till parallellporten på en dator. Tidigare zip-enheter var tillgängliga med FireWire och USB-gränssnitt anslutning också. Zip hårddisk är en extern enhet i stället för en intern enhet som en CD-ROM-eller diskettenhet, vilket innebär att den fungerar utanför datorn.

  Kompatibilitetsproblem

  Eftersom zip-disk är en egen form av lagringsmedia, kan den inte läsas av någon annan skiva läsning enhet. Detsamma gäller för Zip-enheten själv, som kan läsa zip diskar men inga andra typer disk. De nyare externa enheter, 250 och 750, är bakåtkompatibla med äldre disk typer, men blixtlåset drivteknik inte har fram-kompatibilitet kapacitet. Så medan en 750 enheten kan läsa 100, 250 och 750 skivor, en 100-enheten kan inte läsa 250 eller 750 skivor.

  Liknande anordningar

  Det finns ett antal konkurrerande produkter i riket av löstagbara lagringsenheter. När zip diskar första producerades 1995 var den största rival vid den tidpunkt då SuperDisk som erbjöd ett större lagringskapacitet, 120 MB istället för 100 MB. Samtidigt producerade Iomega, företaget bakom den zip-disk tekniken också en enhet som kallas Jaz-enhet, som erbjöd 1 GB och 2 GB lagringskapacitet. Det finns många andra, konkurrerande enheter med flyttbara lagringsmedia, inklusive USB-media-enheter och CD-R/RW och DVD-R/RW.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man byter ut fixeringsenheten på en HP 3035

Relaterade artiklar


 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur du ansluter den seriella porten på en LaserJet 4 skrivare
 • hur man rengör skrivhuvudet på en Canon i850
 • hur man byter en Seagate FreeAgent extern hårddisk
 • Lägga till en pc notebook till en Mac modem
 • hur man installerar en DVD-spelare i en PC
 • Vilka faktorer påverkar datorns hastighet?
 • hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop
 • Hur kopierar jag dokument med hjälp av min HP Deskjet f380?
 • hur DESOLDER