Dator > hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop

 • hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop


 • Uppgradering RAM är ett av de enklaste sätten att uppdatera en äldre eller långsammare laptop. Öka mängden RAM-minne tillgängligt för operativsystemet innebär mindre användning av mycket långsammare hårddisken för tillfälligt lagrar data. Detta leder till en direkt påskynda för datorn

  Du behöver:. .
  Spetsig stjärnskruvmejsel

  Innan du börjar


  1 <. br>
  Forskning typen och mängden RAM din laptop kommer att stödja. RAM finns i olika hastigheter, storlekar och stilar. Inköp fel typ av RAM-minne kommer inte bara att inte hjälpa din bärbara dator prestanda, installation oförenligt RAM kan skada din dator.

  Lyckligtvis sökning på "Dell [märke /modell av bärbar dator] RAM uppgradering" kommer att hänvisa dig till minst en sida med någon som säljer RAM som är kompatibel med din laptop. En ytterligare sökning efter "Dell [/modell av laptop] specifikationer" bör ge dig en webbsida från Dell eller en tredje part återförsäljare som listar de olika förvalda specifikationerna för din bärbara dator. Tittar igenom dessa specifikationer kan ofta berätta det maximala mängden RAM-minne din dator kan använda.
  2.
  Jämför och kontrollera prissättningen för den typ av RAM-minne din dator tar. Priserna kan variera med en hel del och en återförsäljare kan ha fel om de specifika detaljerna om vilken typ av RAM-minne en bärbar dator använder. Kolla flera källor innan man köper.
  3.
  Köpa lika mycket av rätt typ av RAM-minne som din dator kommer att stödja. Det finns lite att vinna på att försöka spara lite pengar på detta köp. Om du måste uppgradera datorn igen senare, kommer ni att sluta spendera mycket mer pengar än du sparar nu genom att få lägre än det högsta.

  Bort det gamla RAM


  1.
  Koppla din bärbara dator från nätadaptern och vänd den bärbara datorn så att du har basen är på topp.
  2.
  Leta efter och tryck på spärren som frigör batteriet från den bärbara datorn. Ta ur batteriet och ställ det åt sidan.
  3.
  Leta reda på minnet viken dörren. Detta kommer att vara en platt i mitten av den bärbara datorn bas som tryggas genom en eller flera skruvar. Det kan ha ett ikon som ser ut som en liten pinne av RAM-minne.
  4.
  Skruva loss skruvarna som håller fast luckan för minnet viken. Dessa skruvar är förmodligen permanent monterade på dörren. Om skruva dem ett tag verkar inte lossa dem förbi en viss punkt, försök bända upp dörren.
  5.
  Ta bort den befintliga RAM-minne. Mest RAM är säkrad i sitt uttag av små metall klipp på sidorna av kontakten. Dra dessa klipp bort försiktigt och det är troligt att det RAM minnet kommer att lyfta bort från uttaget på egen hand. Ställ den gamla RAM åt sidan.

  Installera det nya RAM


  1.
  Sätt i det nya RAM-minnet i uttaget med samma inriktning som den gamla klubban. Skjut RAM i uttaget bas första, radar upp metallkontakterna och tryck käppen ner mot moderkortet. Metallclipsen ska glida runt RAM och klickar på plats.
  2.
  Tillbaka luckan för minnet Bay och skruva tillbaka den.
  3.

  Anslut den bärbara datorn igen och njut av ökad prestanda.

  tips och varningar


 • Det är klokt att testa din nya RAM i stor utsträckning på första installationen. Ett bra, gratis verktyg för att testa RAM är Memtest86 + (se Resurser). Memtest86 + är ett program avsett att brännas på en CD och springa i stället för ditt operativsystem för att möjliggöra grundlig testning av RAM-minne. Anvisningar om användning och installation finns på hemsidan.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man bygger en egen högpresterande pc

Relaterade artiklar


 • Hur får man en 3G-nätverk utan en trådlös router
 • hur man gör en skiva system kan starta från en G5 PPC
 • egenskaper nätverk datorer på marknaden
 • hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator
 • hur man bygger ett nätverk hemma säkerhet med en dator
 • hur man använder LightScribe utan nätverk förare
 • hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop
 • hur man rengör skrivhuvudet för en C84 skrivare
 • hur man installerar xp på en HP zv6000
 • hur man fyller Lexmark 33 och 32 bläckpatroner