Dator > diy hemautomation

 • diy hemautomation


 • Många kommersiella hemautomation produkter finns idag, inklusive robotar och andra enheter som schema och utföra vanliga sysslor i hemmet. Dessa utrustningar omfattar luckor och andra rengöringsmedel golv, gräsklippare, städare pool och regn städare rännstenen. Även bekväm, kan dessa enheter få en buckla i en stram budget. Om du letar efter prisvärd automation för att styra ditt hem värme, belysning och andra apparater, du har andra alternativ

  Anledningar till att Överväg Hemautomation

  Om du ofta bråttom att automatisera vanliga uppgifter kan få dig tillbaka värdefulla minuter. I själva verket kanske du redan har automatisering utan att ens inse det. Vissa metoder för automatisering-såsom diskmaskiner, maskiner tvätt, programmerbar termostater hem, kaffebryggare och även automatiserade betalningar räkningen-har blivit så allmänt förekommande att folk tar dem för givna. Föreställ dig hur mycket mer av din tid du vill spendera om du var tvungen att tvätta alla dina kläder för hand. Nu tänker på andra uppgifter och sysslor runt huset kan du automatisera att frigöra mer tid.

  Använda rörelsesensorer

  Rörelsesensorer kan styra både inomhus och utomhus lampor i ditt hem. Dessa sensorer byta lampor på när du passerar genom deras utbud av upptäckt och slå sedan belysningen igen efter en viss tid. En rörelsesensor på en hall ljus kan du se ditt sätt på natten utan att behöva flytta blint mot en switch du inte kan se. Detta minskar risken för en skada på grund av snubblar eller faller i mörker. En utomhus rörelsesensorn ger samma säkerhet-och det avskräcker natt stöld eller skadegörelse när ljuset lyser på någon som vill bli tjuvar. Dessa sensorer också minska energiförbrukningen och sänka dina elektriska räkningar. Sensorer kan integreras med andra timer-baserade och datorbaserade system hemautomation så att de bara sker på natten.

  Använda sökverktyg och Light Timers

  En timer kan vara en anordning så enkelt som en kraft växla kontrolleras med ett långsamt roterande skivan som utlöser en on-off switch. Dessa timers bifoga till ett vägguttag mellan uttaget och en apparat sladd. När ratten roterar till en förinställd position, avslutar det en krets mellan vägguttaget och apparaten har kontakt att slå på den. Som det fortsätter att rotera till en annan plats, upphör kretsen raster och apparaten för att få makt. Du kan installera mer komplexa timers också, såsom de som styr apparater från en central dator som kör specialiserad mjukvara.

  Programvara till din hemdator

  Flera program kan konvertera din hemdator till en ledningscentral för hushållsmaskiner. Linux Hem Automation är ett open-source program under utveckling för Linux-baserade operativsystem. X10 home automation system använder Windows för att styra lampor och apparater i ditt hem-det kan till och med öppna dina gardiner vid en viss tidpunkt. Du kan dämpa belysningen eller starta en film utan att gå upp från soffan, eller se till att luftkonditioneringen kyler huset innan du kommer hem. För Mac kan tänka Hem automatisera uppgifter som att vrida på utsidan ljus i skymningen eller värma din elektrisk filt innan du klättrar i säng för natten. Dessa och andra automation program levereras med flera olika alternativ i olika prisklasser. Webbplatser som Home-Automation. org funktionen omfattande listor över automatisering program (se Resurser).

  Hårdvara för datorstyrda Home Automation

  Din hemautomation program behöver arbeta med kompatibel maskinvara. Kommersiella automationssystem baserat på Insteon, X10 och Z-Wave-teknik arbetar med den speciella utrustning som du kan köpa som startpaket och add-on paket. Dessa paket kommer med programvara eller anordningar för att driva dem, många andra fria eller kommersiella program kommer att arbeta med dem också. Om att köpa eller installera ett tredjepartsprogram för att kommunicera med din hårdvara automation, kontrollera programmets förenlighet för att säkerställa det kommer att fungera med dina enheter. Vissa konfigurationer gör det också möjligt för användare att styra enheter via e-post, med ett klick på en webbsida eller via ett enkelt röstkommando.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Fördelarna med Z-wave tekniken

Relaterade artiklar


 • checklista för LAN trådlös säkerhet
 • fördelar och nackdelar med att jämföra bärbara datorer
 • historia Mac-datorer
 • hur man uppgraderar en Dell 4600c strömförsörjning
 • hur man ansluter en USB till en 25 pin skrivarkabel
 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • hur du uppdaterar Foxconn bios
 • detaljerad information om datorns moderkort
 • hur du tar bort & ersätta nätaggregatet på en emachine t2341
 • hur man lär sig att använda en bärbar dator