Dator > hur man fixar en flash-enhet om den slutar fungera

 • hur man fixar en flash-enhet om den slutar fungera


 • Ett USB-minne är en bärbar data lagringsenhet som kan användas för att överföra data från en dator till en annan. Flash-enheter använder SSD-lagring, i motsats till magnetskivor, så de är mer motståndskraftiga mot skador orsakade av stötar och droppar. De som däremot ibland utvecklar problem som hindrar den enhet eller filer från att användas. Om du upplever sådana problem kan följande tekniker hjälper dig att få dina data från enheten eller åtminstone föra den tillbaka till ett fungerande skick.

  skadade filer


  1
  Sätt in flash-enheten i en USB-port. . . Klicka på "Start" och sedan på "Min Dator". Högerklicka på flash-enheten ikonen och välj "Egenskaper". Klicka på fliken "Verktyg" längst upp i fönstret.
  2.
  Klicka på "Kontrollera nu . . . ". Markera i båda finns rutor som anger att du vill åtgärda problem automatiskt och försök att reparera skadade sektorer.
  3.
  Klicka på "Start". Efter felkontroll är klar, försök att överföra data från flash-enheten på din dator. Denna process kan få tillbaka en del skadade sektorer, så att data tas bort från enheten. Det kan hjälpa att förhindra filer som flyttas till enheten från att bli skadad.

  Inga filer kan ses


  1.
  Klicka på "Start" och välj "Control Panel ". Dubbelklicka på "Administrationsverktyg" ikon, dubbelklicka sedan på "Computer Management" genväg.
  2.
  Klicka på "Diskhantering" på vänster sida av Datorhantering fönster för att visa alla tillgängliga enheter. Leta reda på flash-enheten och högerklicka på den och välj "Ändra enhetsbeteckning och sökvägar. "
  3.
  Klicka på den aktuella enhetsbokstav och klicka sedan på" Ändra "-knappen. Välj en ny skrivelse från rullgardinsmenyn och klicka" OK "och sedan" Ja. "
  4.
  Försök att komma åt enheten via" Den här datorn "genom att dubbelklicka på den.

  Drive identifieras men kan inte kommas åt


  1.
  formatera disken genom att öppna "Den här datorn"-fönstret och högerklicka på flash-enheten. Välj "Format".
  2.
  Gör Se till att "Quick Format" är avmarkerad (inte har en kontroll i den) och klicka på "Start" för att starta formatering.
  3.
  Försök att komma åt disken från "Den här datorn. " Denna metod raderar alla data på enheten, men kan göra en tidigare otillgängliga köra funktionell.

  Drive inte kan upptäckas


  1.
  Ladda HP Disk Storage Format Tool . Öppna självuppackande filen och klicka på "Nästa" när installationen programmet öppnas.
  2.
  Läs licensavtalet och klicka på "Ja. " Installera programmet med standardinställningarna och klicka på knappen "Slutför".
  3.
  Leta upp och klicka på "HP USB Disk Storage Format Tool" genvägen i Start-menyn . Välj ditt USB-minne från rullgardinsmenyn och klicka på "Start" för att formatera enheten. Detta verktyg har varit känd för att upptäcka och format skadade flashminnen, återställa deras funktionalitet.

  Tips och varningar


 • Formatera flash-enheten kommer att radera alla lagrade data. Försök att säkerhetskopiera data innan du formaterar.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man gör eller dekorera kakel glasunderlägg

Relaterade artiklar


 • hur man ska finansiera en Sony Vaio laptop
 • hur man identifierar en AMD Athlon XP
 • Hur du tar isär en Dell-dator
 • hur man diagnostisera problem datorkabeln
 • hur man kan återställa BIOS operativsystem på en bärbar dator
 • felsökning av en Canon PIXMA MP800 skrivare
 • hur man använder scannern på en HP G85
 • hur man överklockar ett nvidia 7300LE grafikkort
 • hur man sätter videospel på tomma DVD-skivor
 • hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar