Dator > hur man utformar en realtids inbyggda system med UML

 • hur man utformar en realtids inbyggda system med UML


 • Som realtid inbyggda system blev mer komplexa och avancerade programvara från strukturerad programmering till objektorienterad metodik, nya modeller verktyg som behövs, enligt Embedded. com. Unified Modeling Language (UML) utvecklades som ett svar på behovet av ett standardiserat objekt modelleringsspråk. UML kan anpassas för att utforma en mängd realtidssystem, från små 8-bitars mikrokontroller system till stora multi-processor nätverkssystem. UML innehåller funktioner för modellering funktionalitet, objekt, stater, mönster design och funktioner utbyggbarhet.

  Du behöver:
  problemformuleringen och användarkrav för systemet kommer du att designa
  . .
  UML Software Modeling Tool (tillval).


  1.
  Analysera systemkrav. Identifiera vad det inbyggda systemet du designar måste åstadkomma och vilka begränsningar det kommer att verka under. Ålägganden inbäddade realtidssystem innehåller normalt tid, minneskapacitet och processor genomströmning. Ditt problem uttalande och användarkrav som ingångarna för detta steg. Resultatet av detta steg kommer att vara en uppsättning systemkrav som beskriver vad systemet gör och kan också dela upp kraven mellan hårdvara och mjukvara.
  2.
  utveckla användningen fall. Med din systemkraven som en utgångspunkt, utveckla användningsfall som täcker kraven. Använd fall illustrerar kommunikationen mellan en inbäddad realtidssystem och externa aktörer. Använd fall för realtidssystem definierar också timing och synkronisering krav.
  3.
  Definiera objekt struktur. När användningen fall har definierats, kan objektet strukturen definieras. Objektet strukturen hos en inbäddad realtidssystem ingår att definiera föremålet klasser och de uppgifter som varje objekt klass kommer att innehålla. Klassdiagram och diagram objekt kan användas för att modellera objekt struktur. Enligt ObjectMentor. com, klassdiagram visar attribut, operationer och relationer för en klass till andra klasser.
  4.
  Definiera objekt beteende. De objekt i ditt objekt struktur design kommer ha beteenden som motsvarar de funktioner som behövs för användningen fall. Objekt beteende kan modelleras med hjälp av statliga tabeller, diagram sekvens och diagram samarbete.
  5.
  Design en arkitektur. En arkitektur för en inbyggda realtidssystem systemet innehåller både fysisk och mjukvara. Arkitekturer är på hög nivå design som omfattar hårdvara och mjukvara som helhet. Fysisk arkitektur kan modelleras med hjälp av utbyggnaden diagram. Mjukvaruarkitektur kan modelleras med hjälp av designmönster. Objektet struktur och beteende definieras i de föregående stegen används som insatsvaror i designvof programvaran arkitektur.
  6.
  Utför mekanistiska design. Mekanistiska designen inkluderar användning klass och objekt diagram för att på ett samarbete beteende mellan små grupper av klasser eller objekt.
  7.
  Utför detaljerad design. De närmare beteende och struktur i enskilda objekt klasser definieras under projekteringsfasen. Den detaljerade designen används för att skriva koden för inbyggda realtidssystem programvara.

  Tips och varningar


 • Design realtid inbyggda system med tester i åtanke . Vid varje etapp, från kravanalys till detaljerad design, hålla provning i åtanke och handling hur varje del i designen kan testas för att säkerställa att din design och genomförande uppfyller kraven.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man lägger musik på ett microSD TransFlash kort

Relaterade artiklar


 • hur du hittar den usb versionen på min dator?
 • hur du installerar en ny minneskrets i en bärbar dator
 • IBM Thinkpad R50 vs r50e
 • Definitionen av hybrid datorer
 • hur man skapar en partition på en bärbar dator
 • hur du ansluter en bärbar dator till en Pioneer plasma via HDMI-ingång
 • hur man bygger en gaming PC AMD Phenom
 • hur man får MAC-adressen från en bärbar dator
 • hur man installerar ett Broadcom 2045 Bluetooth 2.0 USB-enhet
 • orsakerna till den långsamma uppringda internet