Dator > hur man uppgraderar en Eee PC hårddisk

 • hur man uppgraderar en Eee PC hårddisk


 • När ASUS Eee PC dykt upp på marknaden under 2007, orsakade det en stor uppståndelse bland dator köpare som inte var vana vid att se extremt små bärbara datorer för under $ 400. I år sedan den första Eee PC släpptes har ASUS raffinerad kraftigt design. Nuvarande Eee PC-modeller använder "Seashell" design, vilket vaxljus försiktigt mot framsidan som sin namne. Eee PC-modeller med denna design används allmänt tillgänglig SATA-hårddiskar, och du kan använda detta till din fördel genom att lägga till hundratals gigabyte lagringsutrymme till din billiga laptop.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  2.
  5-tums SATA bärbara hårddisk.


  1.
  Vrid Eee PC och ta bort batteriet. Vänd Eee PC upp och ned och ta bort de fyra skruvarna från hörnen på den bärbara datorn.
  2.
  Avlägsna skruven från den ventilerade minneslocket i mitten av Eee PC. Ta bort locket, ställ den åt sidan och ta bort den ljusa Phillips skruv under locket.
  3.
  Vänd Eee PC över och öppna fönstret. Använd en platt skruvmejsel för att skjuta fyra säkra flikarna ovanför tangentbordet upp. När ni gör detta, placera ett finger under en av de tangenter och lyft tangentbordet församling för att förhindra att flikarna från att återvända till sina ursprungliga positioner. När tangentbordet är gratis, flip ner det så det täcker pekplattan.
  4.
  Använd en fingernagel för att dra den svarta plast spärren säkra den större av de två bandkablarna nedanför tangentbordet. Ta bort tangentbordet montering och ställ den åt sidan.
  5.
  Ta bort de fem skruvarna från aluminium sköld under tangentbordet ursprungliga ståndpunkt.
  6.
  Placera en platt skruvmejsel eller nagel i plast söm som löper längs sidan av Eee PC, och använda den för att bända de två halvorna av netbook isär. Gör detta noggrant, eftersom plasten är tunn och skadas lätt. Vänd på övre halvan ner, lämna det lilla flatkabeln för den anslutna pekplattan.
  7.
  Ta bort Phillips skruven som håller hårddisken till Eee PC chassi.
  8.
  Lyft något av plast spärrarna säkra silver kabeln ovanför hårddisken. Flytta kabeln ur vägen, använd sedan den svarta dra fliken för att ta bort hårddisken och dess metall caddie från Eee PC.
  9.
  Ta bort de fyra skruvarna som håller hårt köra till caddy. Ersätt den med den nya hårddisken och installera om skruvarna.
  10.
  Placera caddy tillbaka till Eee PC, se till att kontakterna på kanten av hårddisken går i första .
  11.
  Sätt Eee PC tillsammans igen genom att vända dessa steg.

  tips och varningar


 • Dessa instruktioner särskilt hänvisa till den "Seashell" laptop design, som de flesta Eee PC-modeller använder och med 2010. Har dock ASUS släppt många Eee PC-modeller. Kontrollera att din Eee PC stämmer med beskrivningen i denna artikel innan du öppnar den.
 • Eee PC hårddisken är inte en användare kan utföra service på komponenten. För att uppgradera det, måste du ta bort en skruv med en garanti klistermärke, som kommer att upphäva garantin. Om din Eee PC är fortfarande under garanti, överväga att anlita en professionell som kommer att garantera hans eller hennes arbete.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man rengör en HP LaserJet 1000

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort säkerheten från en hårddisk
 • vad som orsakar svart toner Dust All Over en tryckt papper?
 • hur man kan förstå en pc minne
 • hur man installerar en SATA-hårddisk med Windows XP utan diskettenhet
 • hur man tömmer magasinet bläck overflow på en Canon MP510
 • hur man kan övervaka aktivitet från en hemdator med en hemlig kamera
 • hur du ändrar språket på IPAD
 • hur du kontrollerar att den trådlösa omkopplaren på datorn är på (hp pavilion 502n)
 • hur du tar bort ett moderkort från en Dell Inspiron 4100 laptop
 • hur man gör ett 4GB minne