Dator > Definitionen av UDF

 • Definitionen av UDF


 • UDF, som också kallas Universal Disk Format, är en typ av optisk lagring format som är öppen, säljaren neutral och medelstora neutral med avseende på hårdvara typ. Den ersatte främst ISO 9660, även känd som den kompakta disken filsystemet. Formatet bibehålls, spåras och uppdateras av Optical Storage Technology Association

  historia UDF Standard

  Målet för OSTA att skapa-eller rättare ändra-en universell standard disk från de olika befintliga disken standarder var att skapa en standard som kan användas av en organisation på någon fysisk eller digital form, utan hänsyn till licensavgifter. Detta har utformats från grunden för att ersätta CDFS, som var mycket mer begränsad. Från och med 2010 nästan alla operativsystem stöder minst behandlingen av UDF format och mest stöd skriva till dem också.

  Användning

  UDF formatering används i de allra flesta av diskar nu skrivas ut. Blålaserbaserade skivformat och AVCHD är kompatibla med UDF 2. 50 eller 2,60, DVD-video är kompatibel med både CDFS och UDF 1,02, DVD + VR, DVD + R och DVD + RW är förenliga med UDF 1. 02, och DVD-R , DVD-RW och DVD-RAM är kompatibla med UDF 2. 00.

  Typer av Format Bygger

  Det finns tre format bygger används i Universal Disk Format. Det mest använda är vanligt, vilket är en slumpmässig läs /skriv-systemet tillgång till handlingar, där indexerade katalogposter är kopplade direkt med data som de representerar, och eventuella fysiska plats på disken är tillgänglig för användning slumpmässigt vid varje given tidpunkt. Den moms format eller inkrementella format, bibehåller någon form av data efter den har tagits bort, används i situationer där data är benägna att krävas in efter strykningen-avsiktligt eller av misstag. De skonas bygga index, vilka delar av disken har skrivit till tillräckligt för att orsaka fysisk nedbrytning av format, och försöker undvika att skriva till de svårt skadade områden.

  Packet Writing

  I UDF 1,50 version, den nyhet i paketskrivning lades till. Detta gör att virtualisering av hela disken, som visar minskande diskutrymmet av en nedskrivning en gång disk till användaren som utrymmet öppna för mer data minskar när data skrivs till den. I fråga om en omskrivningsbar skiva, är adressen till annan disk platser också virtualiserade att flytta sektorer för max effektivitet.

  Compliance Assurance

  Eftersom ett stort utbud av media och leverantörer anspråk på att kunna använda UDF, det finns ett behov att se till att de alla fullfölja löften. På grund av marknadens behov av att ha ett standardiserat format som fungerar, disk tillverkare har försett såväl källkod och funktionella program för att leverantörer och användare att kontrollera att en del av maskin-eller programvara med UDF.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du uppdaterar ett Sound Blaster PCI 16

Relaterade artiklar


 • AirPort-kort alternativ
 • hur du säkerhetskopierar en Magellan RoadMate 760 hårddisk
 • hur du installerar ett nätverkskort på bärbara
 • hur man byter en c640 CMOS-batteriet
 • hur man ansöker teknik till företagets informationsystem
 • hur man fäster en HD-strömkabeln till ett moderkort
 • hur man gör en PowerMac 6500 dela en bildskärm med en PC
 • specifikationerna för en eMachines t3065
 • hur man bygger på beställning en gaming dator
 • Installera programvara för HP Deskjet 648c skrivare