Dator > Hur konvertera film till dvd

 • Hur konvertera film till dvd


 • En 35mm negativ är inte kompatibel med enheter som används i en hemmabio eller med en dator. Därför är det en bra idé att konvertera film till DVD så att den kan visas på alla DVD-spelare. Du behöver en USB-film scanner som ansluts till en PC eller Mac-dator och en DVD-bränning program för att kopiera den digitala bildfilen skapas från filmen på en DVD. USB filmskannrar är prisvärda och lätta att hitta, både online och i tegel och murbruk elektronik och kamera butiker

  Du behöver:.
  USB film scanner.
  Tomma inspelningsbara DVD.

  Kopiera film till datorn


  1.
  Lägg i filmen skannerns installationsskivan som kommer med USB-film scanner i Mac eller PC-dator. Installera filmskanner enligt anvisningarna. Starta om datorn efter installationen och innan du börjar skanna.
  2.
  Anslut din film skannerns USB-kabeln till en USB-port på datorn. Placera en 35 mm filmremsor till film scanner med emulsionen nedåt.
  3.
  Starta programmet film scanner genom att dubbelklicka på dess ikon i "Program" mapp på din dators hårddisk enhet, eller genom att välja dess ikon från "Start", "Alla program" pop-up menyn.
  4.
  Välj "JPEG från" File Type "eller" Format "rullgardinsmenyn på film scanner programmets huvudfönster.
  5 .
  Klicka på "Bläddra"-knappen bredvid "Output" eller "Destination"-fliken. Navigera i fönstret som visas till skrivbordet på datorn. Klicka på "OK" på fönstret för att återgå till film scanner programmets huvudfönster.
  6.
  Klicka på knappen "Alternativ" på filmscanner programmets huvudskärmen. Flytta "Kvalitet" reglaget i fönstret som visas hela vägen till höger. Klicka på "negativt till positivt" kryssrutan. Klicka på "Apply"-knappen. Klicka på "OK" på fönstret för att återgå till film scanner programmets huvudfönster.
  7.
  Klicka på knappen "Förhandsgranska" på filmscanner programmets huvudskärmen för att gå till ett nytt fönster. Inspektera bilden av filmen i videofönstret på film scanner programmets huvudskärm för eventuella felaktigheter.
  8.
  Tryck på "Kopiera" eller "Start"-knappen i fönstret. Vänta som en förloppsindikator fylls från vänster till höger som filmen skannas och kopieras som en JPEG-bildfil till skrivbordet på datorn. Avsluta film scanner programmet när huvudskärmen igen.

  Kopiering JPEG till DVD


  1.
  Om din dator inte redan har DVD-bränning, kan du köpa och hämta en, till exempel Burn program för en Mac eller ImgBurn program för en PC. Dubbelklicka på filen när den har laddats ned. Följ installationen kommandona för att installera programmet på datorns hårddisk.
  2.
  Startar DVD brännarprogram.
  3.
  Klicka på knappen "Alternativ" på DVD brännarprogram huvudskärm. Klicka på "Bildspel" rutan i fönstret som visas. Klicka på "Apply"-knappen på fönstret. Klicka på "OK" på fönstret för att stänga fönstret och återgå till DVD-brännarprogram huvudskärm.
  4.
  Välj "DVD-Video" eller "Video" från "Format" eller "Skivtyp" rullgardinsmenyn på DVD bränning programmets huvudskärm .
  5.
  välja DVD-enheten från "Devices" rullgardinsmenyn på DVD brännarprogram huvudskärm.
  6.

  Dra JPEG-filen som gjordes från filmen in ikonen för DVD-brännarprogram-ikonen i menyraden längst ner på skärmen som på en PC eller i Dock till vänster eller längst ner på skärmen om på en Mac. Vänta som JPEG-fil läser in i DVD-brännarprogram.
  7.
  Mata in en tom inspelningsbar DVD-skiva i datorn datorns skivfacket, eller till din Mac skivfacket.

  8.
  Klicka på "Burn" eller "Start"-knappen på DVD-bränning programmets huvudfönster. När filen har kopierats in på DVD, den förloppsindikator längst ned på skärmen kommer att få fyllas upp och försvinner. Avsluta DVD-bränning programmet.
  9.
  Mata ut DVD. Bilden från din film har nu kopieras till dvd och kan ses med någon bild-visning programvara.

  tips och varningar


 • En fotobutik eller bilden avdelningen på ett apotek kan konvertera film till en DVD för dig om du inte har en USB-film scanner-Kostnaden varierar beroende på hur många bilder som ska konverteras
 • Du kan ha flera JPEG-filer på en DVD för att skapa en mer hållbar bildspel
 • Billigare glida skannrar. . kommer inte att ge så hög kopia upplösning som dyrare modeller.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur man överför 35 mm diabilder till en PC

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar en Pentium Celeron
 • Vad behöver jag för trådlös utskrift?
 • hur man ladda ett batteri för bärbar dator för första gången
 • Felsökning av en Epson cx7400 kontinuerliga system bläck flöde
 • hur du kontrollerar att en bärbar dator är trådlöst
 • hur man byter hårddisk på en aluminium MacBook Pro
 • hur du tar bort minnet från ett CompactFlash-kort
 • hur man skriver ut 4 x 6 bilder
 • hur man byter en Lexmark z15 kassett skrivarbläck
 • hur man rengör och fylla en skrivarpatron