Dator > vad är skillnaden mellan DDR & DDR SDRAM?

 • vad är skillnaden mellan DDR & DDR SDRAM?


 • RDRAM och DDR SDRAM är två former av datalagring som används i persondatorer. RDRAM är en patenterad teknik som Rambus Inc. för användning enbart i vissa Intel-kompatibel moderkort, medan DDR SDRAM är en "öppen arkitektur" att tillverkarna kan producera utan att betala royalties till Rambus Inc. Enligt Tom's Hardware började Intel fasa Rambus under 2003. Med 2010, inga nya datorer använder Rambus minne som DDR är den nuvarande standarden

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Spare strömkabel.
  Anti-statiskt armband.
  Multimeter.

  DDR SDRAM Funktion

  : DDR SDRAM står för Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory. "Random Access" innebär att data lagras på chipet inte behöver nås sekventiellt, i motsats till data på ett kassettband, till exempel. "Dynamic" refererar till det faktum att de kondensatorer som lagrar data "läcka" sin laddning, kräver konstant strömförsörjning för att behålla sina uppgifter. Även om detta kan verka kontraproduktivt, det ger minnet en enklare struktur, vilket gör det att packa mer data i ett mindre utrymme. "Synkron" betyder att minnet fungerar i takt med datorns klocka signal. Enligt PC guide, transfer den information två gånger per klocksignal i motsats till en gång i fråga om reguljära SDRAM, alltså, termen ". Double Data Rate"

  RDRAM Funktion

  RDRAM står för Rambus Dynamic Random Access Memory. Rambus funktioner på samma sätt som DDR. Det kan komma åt data var som helst på chipet, det kräver makt för att hålla sina uppgifter, och den överför data två gånger per klocksignal. Men använder den en mindre väg, eller "system buss," för att skicka information. Det Rambus systembussen är 16-bitar bred, medan DDR: s är antingen 32 eller 64. Rambus gör upp för detta genom att överföra data på 800 megahertz (MHz) och snabbare. Jämför detta med DDR: s 266 MHz.

  DDR Överväganden

  Sedan starten har tillverkarna släppa nya och snabbare versioner av DDR. Dessa bygger på användningen av "prefetch buffertar" att tillgång inte bara minnet, eller "dataword," på begäran av processorn utan även datawords intill den på chip. Således DDR2 "hämtar" fyra datawords per minnet, dubbla mängden DDR. DDR3, en senare uppdatering, får åtta datawords per tillgång.

  Rambus Överväganden

  Rambus är den dyrare typ av minne som sedan dess egna, royalty kostnader som tillverkarna skall betala för att producera den tenderar att leda till högre priser . Dessutom Rambus kompatibel moderkort kräver att alla deras RAM-minnesplatser vara upptagen. Traditionellt får en dator innehålla någonstans mellan en och fyra RAM slots. Om en plats är obemannat, fungerar systemet fortfarande. Rambus kräver att antingen en Rambus-minnesmodul eller ett slags platshållare känd som en "kontinuitet modul" vara på plats för att slutföra minne väg till bussen.

  Historia

  Enligt Cnet News, under 2004 amerikanska justitiedepartementet visar att RAM tillverkare Samsung, Hynix, Elpida och Infineon var inblandade i ett fastställande av priser systemet från 1999 till 2002. Rambus Inc. anklagade företagen att göra det just för att förhindra att tekniken från att få betydande marknadsandelar. Sedan 2004 har de inblandade företagen betalat omkring 700 miljoner dollar i böter, och ett antal chefer har fått fängelsestraff.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du tar bort kortet för en HP Compaq nc6000 hårddisk

Relaterade artiklar


 • felsökning en gigaware USB till seriell kabel
 • hur man installerar en di5630-5 modemdrivrutin
 • Hur du använder flera bildskärmar
 • hur man fixar DVR dålig skiva fel
 • hur man byter en Lexmark z15 kassett skrivarbläck
 • hur du ställer in en ny AT & T konto på IPAD
 • hur man gör en SCSI-enhet startbar
 • hur man gör en gammal hårddisk slav efter att överföra filer och inställningar
 • hur du tar bort en Acer 5315 nyckel laptop tangentbord
 • hur man kan spara video till hårddisken om föraren inte stöds av operativsystemet