Dator > hur man gör en digitalt räkneverk

 • hur man gör en digitalt räkneverk


 • Digital räknare är en grundläggande krets i digital elektronik. De ger grunden för pekare processor program, adressering, enheter aritmetisk logisk, klockor, avdelare frekvens och så vidare. Det enklaste Counter består av flera flip flop kretsar överlappas tillsammans fram en binär krusning disken i godtycklig längd

  Du behöver:
  9 ICS (74LS00 TTL-QUAD NAND gate) Stora bröd boardJumper wirePower supply9 keramiska kondensatorer (0. .
  1 UF) LEDs220 ohm motstånd.


  1.
  in nio 7. 400 IC i brödet styrelsen. Space dem lämnar jämnt gott om utrymme mellan varje chip för eventuella ytterligare anslutningar som kan behövas. Dessa marker är quad NAND grindar, vilket innebär varje chip innehåller fyra identiska NAND logiska grindar. Varje NAND tar två ingångar och har en utgång. Utgången kommer bara vara logiskt noll (låg) om båda ingångarna är logiskt en (hög), annars utgången kommer att bli låg. Kombinerade de nio marker avkastningen 36 NAND grindar som ska användas i denna krets.
  2.
  Wire tillsammans par NANDs att skapa RS-spärren kretsar. Dessa kretsar använder en feedback-liknande fenomen att minnas den sista pulsen som kom in i den (se Resurser).
  3.
  Wire spärrarna tillsammans i fyra T flip-flop kretsar. Sammanlagt nio NAND grindar krävs för varje T flip-flop, åtta för lås och en att agera som en INTE grind. Varje T flip-flop kommer cykeln bara en gång varje gång ingången växlar mellan hög och låg två gånger. På detta sätt T flip-flop är en klyfta med två krets.
  4.
  Anslut utgången från en T flip-flop till ingången på nästa. Den första i kedjan kommer att få en ingång från en klocka källa, t. ex. en 555 timer, en optisk sensor eller en väl de-studsade switch ingång. Även vid varje utgång ledare ett motstånd att en lysdiod att övervaka verksamheten.
  5.
  Installera 0,1 uF kondensatorer över makten stift i varje chip. Detta ger kringgående av strömförsörjning för att förhindra att ett chip från att påverka ett annat under övergången.
  6.
  Anslut ström till kretsen och starta klockan oscillator. Produktionen av de fyra lysdioderna kommer att räknas i binära avspeglar antalet cykler skriva de första T flip-flop i kedjan. Det totala antalet längd en kaskad av fyra T flip-flops är 16, representeras i binär som 0-15 på lysdioder. Lägga annan T flip-flop fördubblar upp till 0-31.

  Tips och varningar


 • med NAND grindar ensam en hel dator, eller någon krets för att frågan, skulle kunna byggas. Cascading många T flip-flops så småningom att leda till märkbara förökning förseningar, vilket kan orsakar glapp i tiden kritiska tillämpningar. Sådana överlappande kallas asynkron räknar (rippel counter). En mer avancerad krets som är fri från detta problem är den synkrona räknare.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du uppgraderar hårddiskar i T42 thinkpad

Relaterade artiklar


 • en beskrivning av olika typer av minneskretsar
 • hur man använder exar flash-enhet i Windows 98
 • hur man installerar en HP grafikkort
 • hur du återvinner Brother Toner
 • hur man byter skärmen på en Compaq Evo laptop
 • hur du skickar ett fax från datorn till Canon MultiPASS MP390
 • göra egna cd-etiketter från album
 • hur du ändrar LCD-skärm på Dell Inspiron 9300
 • hur man fyller en to692 kassett Epson
 • hur man byter grafikkort i en Dell Inspiron 1720 laptop