Dator > fastställande kablar i bärbara displayer

 • fastställande kablar i bärbara displayer


 • Displayen är avgörande för en väl fungerande någon bärbar dator. Om bildskärmen går, så gör varje försök att utnyttja den bärbara datorn. Både LCD-skärmen och inverter kabel är kritiska till den allmänna fungerande laptop-display och bakgrundsbelysning. Fastställande någon av dessa kablar krävs öppna upp skärmen och ta bort ramen och skärmen konsoler med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Du kan fylla sådana reparationer även om du aldrig har försökt laptop visa felsökning tidigare.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel


  1
  Stäng av datorn och koppla bort nätadaptern från baksidan av den bärbara datorn. . . Detta är en viktig och nödvändig säkerhetsåtgärd.
  2.
  Vänd över den bärbara datorn och lokalisera den horisontella konturerna av batteriet längst upp i mitten av undersidan av enheten. Just under denna kommer att vara skjutbara batteri-låsmekanismen. Aktivera denna mekanism för att frigöra batteriet. Skjut ut den och lägg den åt sidan.
  3.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka över och öppna skärmen. Göra en bedömning av bezel, vilket är plast eller aluminium band som löper runt i ytterkanten av själva skärmen. Längs bezel är plastkåporna som täcker skruvarna på bildskärmen. Dessa tak kan dök upp med hjälp av fingrarna eller på kanten av en skruvmejsel eller liknande nyfikna anordning.
  4.
  Ta bort bezel s skruvarna med en Phillips skruvmejsel. Ställ på ramen åt sidan.
  5.
  Hitta omriktaren kabeln. Denna kabel kan ses nu när bezel tas bort, och går längs den nedre mitten av skärmen. Omriktaren kabel styr bildskärmens bakgrundsbelysning och ansluts till omriktaren styrelsen strax under det via ett uttag på detta forum. Om den är lös, kan omriktaren kabel fastställas genom att lyfta upp ena kanten av uttaget något och sätter omriktaren kabeln. Uttaget måste då tryckas ned för att låsa den på plats igen. Detta kommer att återställa skärmens bakgrundsbelysning.
  6.
  Avlägsna metall fästena på båda sidor av displayen för att nå LCD-kabeln. Var och en av dessa konsoler har två till tre skruvar i den, beroende på den bärbara datorn modellen. Ta dessa skruvar med din Phillips skruvmejsel. Ställ parentes åt sidan.
  7.
  Dra LCD-skärmen försiktigt bort från baksidan hölje av bildskärmen församlingen. Detta kommer att avslöja LCD flatkabeln som går från baksidan av skärmen ned i den bärbara datorn, där den ansluter till ett annat uttag som liknar omriktaren kabeln. Lyft upp försiktigt på denna socket och sätta på LCD-bandet om det har blivit bortkopplad. Tryck ner på uttaget att ställa tillbaka den på plats.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Felsökning Hewlett-Packard Deskjet 882C

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • Felsökning av en Epson cx7400 kontinuerliga system bläck flöde
 • användningsområden för disketter
 • hur man väggmontering en bärbar dator
 • ominstallation av en PC ljudkort
 • Hur man överför ett AppleCare garanti
 • Wiimote Smartboard instruktioner
 • hur man installerar HP-programvara LaserJet-skrivare för gratis
 • hur man använder den valfria portar på min hp pavilion
 • Hur konvertera en Xbox-hårddisk till en extern hårddisk