Dator > problem med kabelmodem

 • problem med kabelmodem


 • Du behöver:
  kryssmejsel

  Snabbare än uppringd och konkurrera med ADSL-eller satellit Internet erbjuder kabel bredband en snabb Internet-anslutning till datorn via kabelmodem. . Kabelmodem fungerar med kabel tjänster, ofta tillsammans med paket kabel-tv och ansluta till datorer eller trådlösa routrar via en Ethernet-eller USB-anslutning. Ibland kommer kabelmodem långsam eller upphör med sin verksamhet, med hjälp av deras kabel-bolag, kan användare diagnostisera problemet att återställa tjänsten.

  Stark Signal

  Kabelmodem behöver en stark, ren signal till att leverera Internet på optimala varvtal, till skillnad från tv, som är mer förlåtande och sända tillräckligt med svagare signaler. För användare som har problem, kan det vara bra att kontrollera antalet anslutningar mellan modemet och de viktigaste rutan på gatan. För de flesta användare är kabeln delas minst en gång som den kommer in i hemmet mellan modemet och tv. För bor i lägenhet, eller för flera användare i ett hem, delar många fler kan finnas utanför stambanan från gatan. Varje split saktar ner data kommer igenom. Dessutom, eftersom Velocity Guide varnar eventuella skräp eller lösa anslutningar finns i kabel linjen, kommer uppkopplingshastighet och service påverkas.

  Strömavbrott

  Strömavbrott kan utlösa förödelse på kabelmodem. Modemen är anslutet till ett vägguttag, och när strömmen slås på och av, modemet måste starta och återvinna sin programkod. Beroende på modell kan en modem tar betydande tid att återhämta sig från ett strömavbrott. Dessutom, om modemet inte har ett batteri installerat, modemet meningslöst, medan strömmen är av. För användare som ofta upplever avbrott eller bor i ett område med hårt väder, kan ett kabelmodem bevisa frustrerande på grund av frekventa driftstopp eller förlorade data. Hålla färska batterier hjälper lindra detta potentiella problem.

  Inaktuell inbyggd programvara

  Eftersom kabelmodemet är inte bara en kanal genom vilken en kabel signalen passerar, men en komplex maskin i sin egen rätt, den inbyggda programvaran, som finns i läs -only memory, måste regelbundet uppdateras för att hålla dig ajour med tjänster och systemförändringar. Om kabelmodemet inte är uppdaterad, får problem med anslutning uppstår. Modem kontakt med jämna mellanrum och uppdatera med de viktigaste systemet, under vilken tjänster kan vara långsam eller ojämn. Vidare har vissa användare försöker hitta billiga modem som ska användas med deras tjänst snarare än att betala den månatliga hyran från sina kabel-leverantörer. Men som CNET Recensioner varningar, det är här problemen börjar: Det alternativa modemets firmware kan inte vara aktuell eller anpassade till kabel-leverantör speciella systemkrav.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur fungerar en fingeravtrycksläsare?

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en Toshiba laptop till en Panasonic plasma-TV
 • hur man installerar HP-programvara LaserJet-skrivare för gratis
 • hur man installerar en HP Pavilion 725n strömförsörjning
 • hur du installerar ett modem drivrutin på operativsystemet Vista
 • Canon BJC 2000 skrivare felsökning
 • hur du ställer in en HP Deskjet i ett nätverk
 • hur ta reda på vilka bärbara datorer en DVD-ROM kommer att passa
 • hur man gör en gammal hårddisk slav efter att överföra filer och inställningar
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • hur man formatera en dator hårddisk med Vista operativsystem