Dator > Sun Java tutorial

  • Sun Java tutorial


  • Sun Java program tillämpas på en mängd olika sammanhang . Java -program byggda med hjälp av objektorienterade modellen består av separata delar som fungerar tillsammans som en helhet . Designa ett Java -program innebär att dela upp de olika uppgifter som krävs bland en uppsättning program delar . På en grundläggande nivå , bygga ett Java-program på detta sätt innebär att skapa klasser . Klasserna är specialiserade sektioner av kod för att en eller flera arbetsuppgifter och kan inkallas för från annat håll för att utföra dessa uppgifter .

    Du behöver :
    Java Runtime Environment (JRE ) installerat på din dator
    . Integrated Development Environment (IDE ) som Eclipse eller NetBeans .


    1 .
    Skapa ett projekt för ditt program. I din IDE , skapa ett nytt Java-projekt och kalla den " TutorialProject " eller något liknande. I projektet , skapa en ny klass , och ge den namnet " MyMainClass . " Öppna den nya klassen om din IDE inte har öppnats automatiskt . Skriv följande kod :



    public class MyMainClass {

    public static void main ( String [ ] args )

    {

    //main kod går här

    }

    }



    Din IDE kan ha fyllt en del av koden i för dig . Det är här du kommer in koden som körs först när programmet körs .
    2 .
    Skapa en annan klass . Den viktigaste klassen använder vanligtvis andra resurser inom Java-projekt som du skapar eller importerar . De flesta program använder flera klasser , som alla har sin egen specifika roll i projektet som helhet . Skapa en andra klass i projektet , namnge det " MyHelper . " Öppna den nya klassen och skriv in följande kod , igen , kan din IDE har fyllt en del av det i för er:



    public class MyHelper {

    //klassdeklarationen kod går här

    }



    klassdeklarationen är en definition av vad ett objekt av denna klass kommer att göra . Oroa dig inte om dessa begrepp är nytt för dig , eftersom de kommer att börja vettigt när du använder dem i ditt program . Det enda sättet att lära sig programmering är genom att göra det .
    3 .
    Ge din nya klass en konstruktor metod . När du har avslutat en kurs förklaring i projektet , kommer du att kunna skapa objekt av denna klass någon annanstans i ansökan . När detta händer är klasskonstruktorn metod som kallas för , så du måste definiera vad det kommer att göra . Vanligtvis har en klass ett eller flera av de uppgifter inom den . Dessa kan representeras som " instansvariabler ", vilket innebär att de finns för varje instans av klassen , dvs varje objekt av klassen som skapas . Ange konstruktormetoden inom er " MyHelper " klassdeklarationen :



    public class MyHelper {

    //klassdeklarationen kod går här

    //instansvariabler för klassen

    private String mittnamn ;

    //konstruktormetoden

    offentliga MyHelper ( String namn )

    {

    mittnamn=namn ;

    }

    }



    Klassen är ett enkelt exempel innehåller bara en enda instans variabel .
    4 .
    Instantiera din klass . Gå tillbaka till din huvudsakliga projekt klass och ange kod i den förhärskande metoden på följande sätt:



    public static void main ( String [ ] args )

    {

    //main kod går här

    MyHelper mainHelper=new MyHelper ( " Sue " ) ;

    }



    Här du skapar ett objekt eller instans av " MyHelper " klass du definierat. Konstruktormetoden i klassen kräver att en parameter av typen String överföras till det, vilket är anledningen till " Sue " exempel textsträngen ingår i parentes . Använda " MyHelper () " är förkortning för ringa konstruktormetoden av klassen . Konstruktorn utför vad koden finns i den och returnerar ett objekt av klassen dit det hette från .
    5 .
    Ge din klass en metod . För tillfället " MyHelper " klass är inte till stor hjälp , eftersom den inte göra mycket . Gå tillbaka till " MyHelper " klass förklaring och lägga till följande efter konstruktormetoden :



    public void writeName ( )

    {

    System . out. println ( mittnamn ) ,

    }



    Gå nu tillbaka till din huvudsakliga klass och lägga till raden efter raden skapa " MyHelper " objekt :



    mainHelper. writeName () ;



    Spara dina filer , kompilera och kör programmet . Allt som ska hända är strängen " Sue " skrivs ut till standard ut konsolen i din IDE . Denna enkla exempel visar hur klasser och objekt används för att utföra uppgifter i en Java-program .

    tips och varningar


  • Ta tid att utforma Java program från en abstrakt nivå innan du börjar skriva kod . Även om detta endast innefattar klottra ner föremål på ett papper , kan man spara enorma mängder tid och stress .
  • Försök att inte gå emot konventioner i Java för namngivning klasser, metoder , projekt och paket om du använder dem . De kan verka godtyckligt , men de gör koden lättare att förstå och kan hjälpa dig att hålla reda på vad som händer .

Previous:nothing Next:hur man gör en applet med Eclipse för Java





Relaterade artiklar


  • hur man kan extrahera zip -filer i UNIX
  • Hur konvertera det datum som strängen i VB
  • Hur skapar jag en flik avgränsare till en Oracle SQL-uttryck ?
  • hur man skapar Date-objekt från sträng i Java
  • hur du installerar java -klient
  • hur man inkludera en php -fil i en HTML-sida
  • hur man skapar en värdegrund
  • DirectX 9 vs 10
  • avancerad tutorial på Visual Basic
  • tutorial för visuell basic.net