Dator > fördelarna med att uppgradera minnet

 • fördelarna med att uppgradera minnet


 • Du behöver:
  hane till hane VGA cablernVGA adapter (endast Mac)

  Om du ens funderar du uppgraderar datorns minne, skulle det förmodligen vara i ditt intresse att göra så. . Merparten av tiden kan du gå till affären, köpa en pinne eller två RAM-minne och koppla in den i datorn direkt, utan krav på annat arbete. Minne kostar inte mycket jämfört med andra datorkomponenter, och det kommer att räcka länge. Du kommer att kunna köra mer minneskrävande program, och du kommer att skära ner på stress genom att man undviker situationer när din dator blir långsammare eller kraschar på grund av bristande minne.

  prestanda och den kapacitet

  Random Access Memory är en central maskinvarukomponent. Du kan inte köra datorn utan den. Mängden RAM-minne installerat i ditt system avgör vad datorn är kapabel att göra vid en viss tidpunkt. Du kan se det som liknar människans korttidsminne, det är datorns sätt att leda sin omedelbara åtgärder  Ingen genväg eller ersätta RAM finns. . Om du inte har tillräckligt av det för att utföra en given uppgift, är det kört. Ditt enda alternativ är att uppgradera RAM-minnet.  RAM har traditionellt varit en av flaskhalsarna i datorns prestanda. Det tar inte mycket RAM för att använda en dator för enkla uppgifter, men det kan ta mycket mer att köra komplexa program eller att köra många program samtidigt. Installera små mängder billig RAM är också ett enkelt sätt för tillverkarna att sänka kostnaderna på off-the-shelf datorer som levereras förmonterad och klar att använda.

  Multitasking

  Den vanligaste drain på RAM är multitasking. Program är utformade med minne begränsningar i åtanke, och datorn bör ha några problem att köra dessa program separat. Men när du kör flera program samtidigt, kan det inte vara tillräckligt med RAM för att gå runt. I så fall kommer datorn långsammare. Med andra ord kommer det att bli trög i sin lyhördhet för musklick och stroke tangentbord. Video och ljud kan börja klippning eller hoppa. Dina program kan tillfälligt ser tomt. Dessa symtom uppträder eftersom du kräver mer av RAM-minne än den har möjlighet att åstadkomma i realtid.  På kort sikt kan du ha tålamod och vänta på tröghet att passera, eller så kan du stänga av ett eller flera program så att de andra springa snabbare. Men på lång sikt är den enda sanna lösningen på problemet att uppgradera ditt minne. Du kan göra detta genom att köpa bättre minne, mer minne eller båda. De flesta dator moderkort är avsett för mer RAM än vad som är installerat när du köper datorn. När du uppgradera RAM-minnet, kommer du att kunna göra flera saker samtidigt mycket smidigare, förutsatt att din processor klarar den ökade belastningen.

  Optimering

  Personliga datorer är ett större inköp. Borta är de dagar då du var tvungen att betala $ 2. 000 bara för att komma in i spelet, men även idag kan man fortfarande räkna med att spendera ett par hundra dollar för den billigaste nya maskinen. En high-end maskin kommer fortfarande att kosta dig ett par tusen. När du lägga ut så mycket pengar, är det vettigt att inte vara slösaktig, och det innebär att optimera dina inköp så att de är väl avvägda med hänsyn till dina krav på vad datorn ska kunna göra.  När du köper kraftfull hårdvara komponenter eller avancerade programvaror och inte använder dem för att deras fulla potential eftersom du inte har tillräckligt med RAM, du är i huvudsak slösar några av de pengar du har spenderat på att köpa dem. Genom att uppgradera RAM-minnet så att det inte längre är en flaskhals, kommer du inte bara vara att öka datorns prestanda. Du kommer att få ut mer av dina andra inköp.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man använder Brother MFC 210C maskin kopiator fax

Relaterade artiklar


 • hur du skickar ett fax från datorn till Canon MultiPASS MP390
 • hur man ansluter en Toshiba laptop till en Panasonic plasma-TV
 • diy övervaka väggfäste
 • hur du uppgraderar digitala pc 5510 minne
 • hur man kan spara video till hårddisken om föraren inte stöds av operativsystemet
 • hur man kan återställa en CMOS-operativsystem på en bärbar dator
 • Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk
 • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk
 • ominstallation av en PC ljudkort
 • hur man byter en SONY VGN nr260e bärbar hårddisk