Dator > hur du formaterar en flash-enhet i fett

  • hur du formaterar en flash-enhet i fett


  • FAT32 (FAT)-formatet används för enheter formatera disken på Windows-baserade datorer och kan också erkännas av Mac OS X operativsystem. Du kan formatera en flash-enhet med FAT format så att den kan användas på både PC och Mac. Förfarandet är enkelt, om olika beroende på vilket operativsystem som används för att göra formateringen. Du behöver inte köpa någon extra programvara för att formatera enheten i FAT format

    Formatera Flash Drive i FAT på en Mac


    1.
    Anslut flash-enheten i en USB-port på Mac. Dubbelklicka på "Program" mappen i Mac hårddisk. Rulla ner till "Verktyg"-mappen. Dubbelklicka på "Verktyg"-mappen. Rulla ner till Skivverktyg programmet. Dubbelklicka på Skivverktyg programmet att starta den.
    2.
    Klicka en gång på ikonen för den flash-enhet som är i den vänstra kolumnen i Skivverktyg programmets huvudfönster. Klicka på "Radera" fliken längst upp i fönstret i Skivverktyg programmets huvudfönster.
    3.
    Namn flash-enheten i "Namn" kolumnvärde i centrum av Skivverktyg programmets huvudfönster. Välj "MSDOS (FAT) från menyn" Format "under" Namn ".
    4.
    Klicka på" Radera "knappen i det nedre högra hörnet av Skivverktyg programmets huvudfönster. Klicka på "Radera" i pop-up fönster för bekräftelse att visas.
    5.
    Vänta som en förloppsindikator längst ned på Skivverktyg programmets huvudfönster fyller i från vänster till rätt. Klicka på "Mata ut" knappen i toppen av Skivverktyg programmets huvudskärm när förloppsindikatorn är helt fyllas i. Avsluta programmet Skivverktyg.
    6.
    Bort flash-enheten från USB-porten på Mac.

    Format Flash Drive i FAT på en dator


    1.
    Anslut flash-enheten i en USB-port på datorn. Gå till "Start", "Den här datorn".
    2.
    Högerklicka på ikonen för flash-enheten i den mellersta kolumnen i fönstret som visas under "Enheter med flyttbara lagringsmedia . "Välj" Formatera "från popupmenyn.
    3.
    Välj" FAT32 "från" File System "i rullgardinsmenyn i fönstret som visas. Klicka på" Start "längst ned i fönstret.
    4.
    Klicka på" OK "i bekräftelsen popup-fönster som visas. Vänta som en förloppsindikator fyller i från vänster till höger längst ner i fönstret där du hade valt "FAT32. " Klicka på "OK" på "Format Complete" pop-up fönster när det visas.
    5.
    Högerklicka Klicka på ikonen för flash-enhet som är på skrivbordet. Välj "Radera" från popupmenyn. Ta bort flash-enheten från USB-porten på datorn.

    Tips och varningar


  • dra flash-enheten ur USB-porten på datorn innan den har omonterade kan orsaka diskfel.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man installerar en PCI Express-kort på en Mac Pro





Relaterade artiklar


  • Felsökning en HP 6210 pappersmatning
  • typer av biometrisk autentisering
  • Definitionen av en dual-core processor
  • hur man formaterar en Maxtor hårddisk
  • hur du aktiverar bärbara högtalare
  • hur man rengör en mus äpple laser
  • hur du anpassar din laptop färg
  • hur man fixar fastnade pixlar på en LCD
  • hur man kan återställa från viloläge med hjälp av ett tangentbord
  • hur du ställer en bakgrund standardskrivbord & bild