Dator > hur man installerar en DVD-ROM

 • hur man installerar en DVD-ROM


 • Under årens lopp har DVD-ROM-enheter ersätts CD-ROM-enheter i datorer. Denna nya teknik kan datorer dra nytta av den stora lagringskapaciteten på DVD-skivor. Alla nya datorer idag levereras med DVD-ROM förinstallerade enheter och många produkter programvara finns endast i det nya formatet. På grund av detta, vissa ägare av äldre datorer väljer att installera DVD-ROM-enheter

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  DVD-ROM-enhet.
  Två skruvar.
  PATA eller SATA-kabel.
  Strömkabel.
  Ljudkabel.


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den. Ansvarsfrihet kvarvarande el från insidan av datorn genom att hålla strömbrytaren intryckt i 10 till 15 sekunder.
  2.
  Öppna datorns hölje för att komma åt DVD-ROM-enheten. Stegen för att göra detta varierar mycket från system till system, men för det mesta allt du behöver göra är att ta bort en sidopanel till vänster om maskinen. Läs datorns handbok för exakta instruktioner.

  Vissa datorer har en bezel som täcker hela framsidan som måste tas bort för att lägga till eller ta bort enheter. Återigen, rådfråga din dator manuellt.
  3.
  Hitta en öppen 5,25-tums enhetsfack. Dessa vikar är längst upp framför datorn. De flesta datorer har två eller tre. Du måste ta bort en enhet om alla vikar är i bruk.

  Att ta ut en enhet, först koppla loss alla kablar som är anslutna till den. Ta bort de två skruvarna som håller fast enheten till datorn fallet med en stjärnskruvmejsel. De är väl synlig på vänster sida av enheten nära basen. I sällsynta fall kan det finnas mer än två skruvar eller inga skruvar alls. Slutligen, dra ut enheten.
  4.
  Skjut DVD-ROM-enhet i ett öppet 5,25-tums fack. Linje upp med skruvhålen i ärendet. Säkra den med minst två skruvar --- företrädesvis de som kom med datorn eller DVD-ROM-enhet.

  Några äldre DVD-ROM-enheter har hoppare som måste ställas in före installationen. Dessa enheter använder Integrated Drive Electronics (IDE) standard i stället för Serial Advanced Technology Attachment (SATA) standard. Bygelblocket på "master" om det inte finns några andra enheter på samma IDE-kabel som enheten. Om detta är den andra enheten på kabeln, ställ in den på "slave". En enhet på kabeln måste sättas till "master". Endast en enhet kan använda denna inställning.
  5.
  Anslut lämpliga kablar och data, som ska ha kommit med den enhet eller redan finnas i datorn. Vissa DVD-enheter använder en lång smal bandkabel för data (en IDE-kabel) och en 4-stifts Molex-kontakten för makten. Anslut flatkabeln på baksidan av enheten och den främre av moderkortet. Hitta molex kabel som redan borde knytas till strömförsörjning, och bifoga den till baksidan av enheten.

  Många DVD-ROM-enheter använder nu SATA-standarden. SATA-kablar kontakten på baksidan av enheten och moderkortet precis som band kablar, men är mycket mindre i storlek. SATA strömkabel fungerar på samma sätt som Molex och är ungefär samma storlek. Vissa enheter använder SATA på data men behåller den gamla fyra-pin Molex-standarden.
  6.
  Anslut ena änden av ljudkabeln till stiften på enheten. Dessa stift är oftast ligger intill där datakabeln pluggar i. ljudkabel är lätt att identifiera eftersom den bara har tre ben och är mindre än de andra.

  Anslut den andra änden av kabeln till moderkortet. Rätt kontakt är svart i färgen och ligger nära Peripheral Component Interconnect (PCI) tider på den nedre änden av datorn. Om du har ett dedikerat ljudkort, anslut ljudkabeln till samma kontakt på enheten i stället.
  7.
  Stäng datorns hölje och anslut datorn tillbaka in DVD-ROM enhet kan fungera automatiskt med den nya datorn, men en del användare kommer att behöva installera drivrutiner. Du kan ladda ner dem från tillverkarens webbplats eller installera dem från den medföljande skivan.

  tips och varningar


 • Underlåtenhet att koppla bort datorn kan resultera i elektriska stötar.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man spåra en förlorad dator

Relaterade artiklar


 • typer av PC-enheter stöd lagring
 • hur man lär sig SQL Server
 • hur du ställer in en SMC Networks trådlös Cardbus-adapter
 • anvisningar om hur man skanna bilder
 • hur man raderar en låst hårddisk
 • Hur uppdaterar jag min asus cusi2-C bios?
 • Hur konvertera bin filer till iso-filer på en Mac
 • hur man kan stoppa en HP-skrivare från stressa dig om bläcknivån
 • Lägga till en pc notebook till en Mac modem
 • hur man installerar bandkabel