Dator > hur man gör ett inloggningsskript

  • hur man gör ett inloggningsskript


  • Inloggningsskript kan hjälpa en nätverksadministratören utföra flera funktioner som att mappa en nätverksenhet , som i princip är att tilldela en delad mapp en enhetsbeteckning på just din dator eller ens något som att sätta upp användarnas skrivare när de loggar in . Skript har alltid spelat en roll i att utföra flera åtgärder för användare i ett nätverk för att hjälpa administratören vara så produktiva som möjligt . Med att ha dessa skript för dem att använda , de kan fokusera på andra uppgifter och uppdrag och inte behöver oroa sig för att inrätta enskilda datorer med vissa funktioner .
    1
    Öppna en textredigerare som Anteckningar eller någon annan tredje part program . . Eftersom inloggningsskript använder antingen VBScript eller JavaScript , mata in kommandon som du vill genomföra . När detta har skrivit i , spara filen på en plats som du kan komma åt från en delad nätverksresurs . Spara filen som " Filename. vbs " om du använder VBScript eller som " Filename. jsp " om du använder JavaScript .
    2 .
    Logga in på den dator som håller din " Aktiv katalog " -programmet och välj " Starta "," Administrationsverktyg " och " Active Directory Användare och datorer . " När Active Directory -konsolen öppnas , ser du ditt domännamn som anges där . Det bör vara något liknande " Domainname. com "eller " Domännamn. local . " Högerklicka på domännamnet och välj " Egenskaper ".

    3 .
    Klicka på " Group policy " när domänen egenskaper fönster dyker upp , och här är där du kommer att se din " Default domain policy. "Klicka på "Default domain policy " för att markera den och klicka på "Redigera ". Den " grupprincipobjekt " kommer att öppna och på vänster sida ser ni två huvudkategorier , som är " Computer Configuration " och " Användare konfiguration . "
    4 .
    Klicka på plustecknet bredvid " User Configuration " och klicka sedan på plustecknet bredvid " Windows -inställningar " och här kommer du att se alternativ som säger "Scripts ( in-och utloggning ) . "Klicka på " Scripts " och i den högra sida kommer du att se två alternativ som är " Logon " och " Logga ut ". Dubbelklicka på " Logon "och " inloggning egenskaper " fönstret öppna upp .
    5 .
    Klicka på " Lägg till " på den högra sidan och " Lägg till ett manus "öppnas . Klicka på " Browse . "Navigera till nätverket delade mappen du sparat ditt manus till och klicka på manuset för att markera den och välj " Öppna . " I " Lägg till ett manus " fönster , lämna " Script parametrar " inställd på standard och klicka på " OK ". Klicka på " Apply " och " OK " på logon egenskaper fönstret för att stänga den . Stäng " Koncernens policy objekt redaktör " och egenskaper domän rutan och nära " Active Directory . "


Previous:nothing Next:hur man skriver VBS skript för att redigera registret





Relaterade artiklar


  • hur man gör C spel
  • hur man kan spara Dreamweaver data webbformulär i en databas
  • hur du skapar egna funktioner i FileMaker
  • Lägga till en dll i Visual C
  • hur man lär sig Visual Basic 2008
  • hur man beräknar arbetsdagar i SQL
  • hur du omdirigerar mobila användare
  • Definitionen av en vbs fil
  • hur man gör en fleecefilt med bilder
  • Hur konvertera normaltid till decimal tid med Visual Basic