Dator > hur man gör ett flödesschema för ett program med många variabler

 • hur man gör ett flödesschema för ett program med många variabler


 • Flowcharting ett program ger slutanvändarna , programmerare och andra avdelningschefer en visuell representation av vad som sker på en bit data under olika affärer eller ansökan processer . Dokumentera ett flödesschema som har många variabler kan göras genom att skapa ett strukturerat flödesschema som beskriver varje variabel med ett beslut rombformade . För att spara plats och för att minska eventuell förvirring när man läser flödesschema , en "case " strukturerad flödesschema bör göras i stället . Fallet flödesschema ger en beslut form med flera utfall som alla leder till en slutlig bearbetning punkt beroende på process du illustrerar .

  Du behöver:
  Pencil
  . Papper.
  Ordbehandlingsprogram (valfritt).
  Flödesschema mjukvara ( tillval) .


  1 .
  Skriv ner med penna och papper en lista med alla variabler som du behöver arbeta med . Till exempel kommer om du säljer bilar och priset för bilen vara olika för varje olika färg på bilen du erbjuder, lista ut varje färg och varje pris som motsvarar färgen . Detta kan omfatta: " colorBlue=priceBlue "," priceBlue=$ 10. 000 , " " colorYellow=priceYellow "," priceYellow=$ 15. 000 , " och så vidare .
  2 .
  Ta ut ett nytt ark papper eller öppna din valda flödesschemat programvara för att starta en ny flödesschema . Rita eller klicka och dra en liten , platt oval form och placera den i mitten längst upp på sidan. Skriv ordet "Start " inne i ovalen och rita en pil som pekar rakt ner från mitten av den ovala ca en tum i längd .
  3 .
  Rita eller klicka och dra en diamant form och placera den direkt under den nedåtgående pil så diamanten formen är på sidan och den långa änden av diamant punkt till vänster och till höger . Inne i diamant , skriv " Color=? " utan citationstecken .
  4 .
  Rita eller lägg en riktad nedåt pil från botten punkten av diamant ner en tum . Lägg till en vågrät linje som sträcker sig nästan tvärs över sidan , stora nog att rymma jämnt fördelade nedåt pilar för varje färg du kanske erbjuda . Till exempel , om du har fyra färger gör den horisontella linjen mellan fyra till fem inches lång och lägga till en riktad nedåt pil för varje av de fyra färgerna ungefär en tum lång.
  5 .
  Rita eller lägg till en rektangel direkt under riktningspilar . Bredvid varje pil och över varje rektangel , skriver de fyra färgerna . Till exempel skriver " Blue " bredvid den första pilen och "gula" bredvid den andra .
  6 .
  Skriv motsvarande belopp som du har tilldelat varje färg inuti varje rektangel . Till exempel skriver " $ 10,000. 00 "i den första rektangeln , " $ 15,000. 00 "i den andra rektangeln och så vidare .
  7 .
  rita raka linjer från mitten-botten av rektanglar ner en tum från var och en . Rita en annan horisontell linje längst ner på dessa rader för att omsluta de linjer och rektanglar ovan . Göra en sista nedåt pilen från centrum ned på sista horisontella linjen ungefär en tum .
  8 .
  Rita en rektangel strax under nedåtpil och skriva " Skriv ut belopp " insidan av det . Gör ett sista nedåt pil från botten centrum av denna rektangel och rita en liten oval . Inne i ovala skriver , " End ".

  tips och varningar


 • Om du får slut på utrymme på papper eller specifikationer för valda flödesschemat programvara , använd en kontakten formen längst ner på sidan och början på toppen av nästa sida att haka flödesschemat tillsammans . Kontakten formen är den lilla cirkeln och kanske märkt " anslutning " eller "off sida kontakten " beroende på vilket program du använder .
 • Varje flödesschema kommer att vara olika i omfattning och det kan inte alltid vara möjligt att använda en "case "strukturerat flödesschema i varje situation för hela programmet . Till exempel kan du behöva använda ett beslut diamant för varje enskild variabel när processen väg själva kommer att vara annorlunda baserat på den valda resultatet .

Previous:nothing Next:hur man hittar antalet rader i en sql data läsare

Relaterade artiklar


 • Hur ändrar jag muspekaren på en webbsida ?
 • Hur inaktiverar jag kommandot Kopiera i html text ?
 • hur du slår på javascript på en dator
 • hur extrahera data från ord tabeller i Excel VBA
 • Hur konvertera ett datum i Unix timestamp i COBOL
 • hur man kod i Microsoft Visual Basic 6
 • nybörjare Visual Basic 2008 tutorial
 • Hur man testar likvärdighet i Visual Basic
 • mysql tutorial för att skapa tabeller
 • hur man kompilerar en php -fil