Dator > tutorial Oracle SQL tuning

  • tutorial Oracle SQL tuning


  • Tuning Oracle SQL håller din databas och SQL -frågor igång snabbt och smidigt . En av de viktigaste färdigheterna för Oracle professionella är att skapa SQL-satser som kommer att stödja tusentals synkroniserade avrättningar . SQL tuning innebär i allmänhet att hitta kompetenta sätt att minska de resurser som används för att behandla samma arbete

    Oracle Database

    Alla relationsdatabaser producera en avrättning plan för SQL-satser . Oracle RDBMS ( relationsdatabas Management System) gör det möjligt att databasen ska kunna övervakas och justeras för att öka dess prestanda . I handlingsplanen berättar sedan Oracle hur du återskapar data , eller hur du utför uppgifter -relaterade uppgifter. När du förstår hur man ska tolka dessa planer , kommer du då att kunna lösa eventuella prestandaproblem med SQL .

    I samband med prestanda , om du är en programmerare eller utvecklare du behöver en annan syn på dina frågor i syfte att ändra dina uppgifter för högre effektivitet. Din synpunkt är att närma problem från programmets prestanda . SQL bygger på Oracle databasen för att välja bästa möjliga utförande plan för varje fråga .

    Tuning

    En av dina största ansvar är att se till att Oracle databas är inställd på rätt sätt genom att identifiera , kontrollera och genomföra problemet . Först identifierar ditt system för att upprätthålla den hastighet som verksamheten bedrivs. Vet vad SQL-satser är ansvariga för en stor del av ansökan . Därefter kontrollera att optimeraren väljer bästa frågan plan som kommer att spara ditt företag pengar på hårdvara och de specifika affärsprocesserna att användarna har identifierats som problematiska . Du kommer då att införa korrigerande åtgärder för att skapa bättre genomförande planer för dåliga resultat SQL-satser .

    Tuning innebär också justera ett uttalande kommer från och WHERE-sats så att Oracle databasservern kan bestämma hur man ska värdera en fråga . Ju oftare exekverade SQL-satser bör trimmas först, eftersom de kommer att ha störst inverkan på det totala resultatet . Baserat på antalet rader som ska hämtas från varje tabell , bör varje villkorligt uttryck som används inom WHERE .

    Till exempel, om kunderna i ditt företag är jämnt sträcks mellan alla 50 stater , och du vill samla kundinformation för varje stat utom Texas , skulle du köra då följande fråga :

    SELECT * FROM kunder När statligt <> " Texas " ;

    För att summera , när din databas inte körs snabbt nog , är din lösning för att hitta den långsamma delen av förfarandet och sedan ställa i syfte att förbättra resultatet för ditt system .


Previous:nothing Next:hur man skapar filer med javascript





Relaterade artiklar


  • grundläggande hårdvara tutorial
  • python lambda tutorial
  • hur du ändrar systemets datum med Visual Basic
  • Vilka plikter för programmerare ?
  • skillnaden mellan en Java- applet & javascript
  • hur man ändrar lösenordet för root med hjälp av perl
  • Hur konvertera en tom sträng hittills
  • hur man lär sig asp programmering
  • hur man läser en xls -fil med ett C -program
  • hur du installerar Microsoft NET Compact Framework 3.5 på blackjack 2