Dator > Hur man laddar ner och lära sig java på BlueJ miljön

  • Hur man laddar ner och lära sig java på BlueJ miljön


  • BlueJ är en gratis integrerad utvecklingsmiljö (IDE ) för de nya till objektorienterad programmering ( OOP ) och Java i synnerhet . Det underlättar student grepp om OOP begrepp , bland annat lämnar ut-funktioner inte är väsentliga för OOP som finns i andra Ides. Förutom att ge kortfattad provet program , tillåter BlueJ eleverna att inspektera en klass ( dvs en "blåkopia " för att bygga virtuella objekt ) utanför ramen för ett program som körs , och i sin egen takt . Denna funktion låter eleverna fullt utforska grundläggande OOP begrepp som medlem funktioner och egenskaper utan inblandning från andra aspekter av ett pågående program .
    1
    Gå till BlueJ webbplats och klicka på länken "Download" , klicka sedan på . den " JDK ( Java Development Kit ) länk till höger på sidan . Följande sida visas en lista med Java utvecklingsprogram. Klicka på den första framträdande länken " JDK "och sedan utföra instruktionerna efter klickar du på länken för att färdigställa nerladdningen . Dubbelklicka på JDK filen på din hårddisk när nerladdningen är klar för att starta installationen .
    2 .
    tillbaka till BlueJ nedladdningssidan och utföra " steg 2 " av installationen genom att klicka på " bluejsetup "-länken . Detta kommer att ladda ner programmet för att installera BlueJ utvecklingsmiljö på din dator. Dubbelklicka på filen när nedladdningen är klar att börja installera BlueJ .
    3 .
    Tryck på " Launch "-knappen på " BlueJ Launcher " dialogrutan när det visas . Detta fält uppmanas du att bekräfta Java-installationen BlueJ du ska använda under din programmering sessioner .
    4 .
    Klicka på " BlueJ tutorial " post i menyn "Hjälp" för att öppna en webbsida som länkar till BlueJ tutorial . Klicka på översta länken ( dvs " The BlueJ tutorial " ) , som kommer att öppna en PDF- fil som innehåller instruktioner för att skriva , att utforska och felsökning av din första program med BlueJ .
    5 .
    Navigera i PDF- filen till kapitlet "Komma igång ". Följ instruktionerna i detta kapitel , som vägleder dig genom lastning ett prov BlueJ -projektet ( dvs " folk " ) och inspekterar medlemmar ( i. E. , komponenter eller delar ) av en av de klasser i projektet .
    6 .
    Upprepa instruktionerna i "Komma igång " kapitlet , men denna gång försöka lita på ditt minne , inte PDF-filen , för att slutföra instruktionerna. Gör detta steg tills du inte längre anledning att hänvisa till PDF-filen.
    7 .
    Läs och utför instruktionerna för varje kapitel följande "Komma igång " på samma sätt som du lärt sig att kapitlet . När du går igenom guiden skriva dina frågor och synpunkter i en tidskrift är inriktade på din BlueJ lärande . Detta steg kommer att bygga en fast förståelse av BlueJ och byggstenarna i objektorienterad programmering och programmeringsspråket Java.


Previous:nothing Next:hur man kompilerar Visual Basic 6.0





Relaterade artiklar


  • hur man gör ett spel maffia flash
  • hur man använder ett Excel-makro till e-post utan att använda Outlook
  • hur man söka efter en fil i C #
  • hur man läser CPU-temperaturen med ett VB6 program
  • hur man skriver ett dokument programvarudesign
  • hur man gör en VB6 OCX
  • xml MIME- typer
  • rensar en knapp på Visual Basic
  • hur man gör en kalender java script för en webbplats
  • vad är en matris i Visual Basic ?