Dator > vba sök & ord ersättning

  • vba sök & ord ersättning


  • Visual Basic for Applications ( VBA ) är ett programmeringsspråk är inbyggda i Microsoft Office 's Word, Excel och Access -program . Användare av dessa program skriva skript med VBA att utöka standard funktionaliteten av ett program och att automatisera uppgifter som utförs med programmet . En typ av automation som används ofta i Word är att där söka och ersätta på ett dokument text . VBA kan skräddarsy varje enskilt steg av dessa transaktioner , inklusive genererar den text du vill söka efter , markera dokumentet portioner som ska sökas och efter varje byte med ytterligare verksamhet ( e. g. , lägga höjdpunkter , krympande teckenstorlek )

    Makron

    Word-användare som är nya med hjälp av VBA för att söka operationer kan börja lära VBA genom att använda Word makrofunktioner . Makron är små program , som också kallas skript , att spela in de åtgärder som ett Word- användare tar . Till exempel kan ett Word- användare att börja spela in ett makro och tryck sedan på " Control -F " för att ta fram Word dialogrutan Sök . Hon kommer ange någon text att söka efter och tryck sedan på " Sök " knappen för att starta själva sökningen. När hon slutar inspelningen , kommer Word makroinspelaren har genererat ett litet script som utför sökandet efter samma text som användaren söker efter .

    manusarbetet utan att spela in den

    Traditionellt , datorprogram , inklusive manus görs med VBA , bokförs inte utan snarare är skrivna av programmerare . Även om inspelningen skript kan vara ett bekvämt och snabbt sätt att producera program , de program som detta synsätt skapar vanligtvis tar upp mer datorresurser (t. ex. RAM och behandlingstid) än vad som krävs . Däremot kan skriva VBA- program för hand i VBA IDE ( Integrated Development Environment) ta några extra arbetsinsats , men resulterar i snabb program anpassade till de exakta uppgifter för vilka de är skrivna .

    Kör Funktion

    Att skriva en anpassad sökning operation för hand , kommer VBA programmerare arbetar med VBA Utför funktionen . Denna funktion är del av ett ord komponent som kallas Selection-objektet , som lagrar den markerade texten . Utför funktionen tar flera argument , som är specifikationerna en funktion använder för att göra sitt jobb . Ett av Kör argument är " FindText ", vilket är den text som programmet kommer att söka efter . Här är ett exempel på ett litet program som fyller i FindText argumentet :

    Sub FindSomething ( )
    Dim x
    x=Selection. Find. Execute ( FindText :="the" )
    End Sub

    Utföra en ersätt

    Den programkod som används för att utföra en grundläggande ersätta operation liknar koden för sökningen . Programmerare ange den nya texten som ett argument till Execute funktionen . Här är ett annat program för att illustrera en ersätta operation som kommer att förändra alla förekomster av ordet "något " i ett dokument till texten " somethingElse " :

    Sub ReplaceSomething ( )

    Dim x

    x=Selection. Find. Execute ( FindText :="något " , replacewith :=" somethingElse " )

    End Sub

    ange alternativ

    Genom att använda Utför funktionens ytterligare argument , kan programmerare ange alternativ för sök och ersätt verksamhet . Dessa alternativ är samma som de som finns tillgängliga i Word " Sök och ersätt " i dialogrutan " hela ord ", " Matcha gemener " och andra.

    Program som anpassar söka och ersätta inte begränsade till bara Utför funktionens argument. Annan programmering kan läggas att manipulera hittade texten på ett sätt svårt att uppnå utan programmering . Till exempel kan en programmerare ange att en ersättare drift dynamiskt användning förändras ersättning text, till exempel det första ordet i punkterna innehåller sökordet .

    6 7 8 2 4


Previous:nothing Next:hur man lär sig Visual Basic-verktygsfältet





Relaterade artiklar


  • Microsoft Word VBA tutorial
  • hur du uppgraderar Visual Basic 6 kod
  • handledning om hur man programmerar en sql
  • hur man kan jämföra strängen java script
  • hur man använder ett Excel-makro till e-post utan att använda Outlook
  • hur man programmerar med Microsoft Visual Basic
  • avancerad tutorial på Visual Basic
  • hur man använder flera namnrymder
  • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
  • hur man kan felsöka ett VBS skript