Dator > sql grupp tutorial

  • sql grupp tutorial


  • Structured Query Language ( SQL ) är en avancerad databas manipulation protokollet . Skapandet av en databas , inmatning och uttag av data , och analys av data kan alla hanteras av SQL-kod . "Gruppen" uttalande i SQL används i kombination med " SELECT "för att konsolidera flera rader i enskilda kategorier som omfattar många poster . Vanligtvis en mängdfunktion som " SUM " genomförs för att ge de grupperade kategorierna mening . Använda "gruppen" kommando i ett SQL-uttryck är ett ganska vanligt och okomplicerad uppgift.

    Du behöver : .
    SQL -databas


    1
    Öppna SQL-fråga redaktören på databasen plattform du använder
    2 . .
    Identifiera en analys du vill köra på uppgifter som innebär en kombination av flera poster . Till exempel , om du har en tabell med enskilda beställningar från kunder , kanske du vill kombinera alla beställningar av samma kunder i grupper och stämmer det totala antalet artiklar som köps över varje kunds order .
    3 .
    Skapa en grundläggande " SELECT " fråga som utvinner kolumner som krävs för en meningsfull gruppering . Till exempel , om ditt mål är att räkna ihop totala antalet (kvantitet ) av beställda produkter för varje kund, kan din fråga läsa " Välj kund , mängd från order " . Observera att citationstecken inte ingår i den faktiska programkoden . Dessutom måste alla SQL -kommandon aktiveras .
    4 .
    Kör frågan för att se det enkla resultatet från bordet . Det här steget varierar beroende på SQL -program du använder. I Microsoft Access , till exempel , klickar du på rött utropstecken på toppen av frågan fönstret för att köra frågan . Varje order kommer att visas, visar bara kunden och kvantitet av produkter från den ordningen .
    5 .
    gruppen om resultatet av denna fråga genom att kundens namn genom att lägga till " GROUP BY " klausul den ursprungliga frågan . Denna klausul läggs till i slutet av frågan . Det kommer nu läsa " Välj kund , Kvantitet av beställningar GROUP BY kund ". Observera att citationstecken inte ingår i den faktiska programkoden . Gör dock "Kvantitet " fältet meningslöst i sig eftersom flera kvantiteter kommer att ingå i varje grupperade register över många order . Sålunda skall en mängdfunktion att analyser flera rader läggas till . Ändra " Antal "till " SUM ( antal) "i den här frågan .
    6 .
    Process frågan för att se resultatet . Du kommer att se till att varje kund är listade en gång , oavsett hur många beställningar de placeras . Mängden kommer att vara en summa för samtliga kvantiteter i alla sina beställningar. Detta är en typisk användning av "gruppen" kommandot .


Previous:nothing Next:hur man kontrollerar java historia i Windows Vista





Relaterade artiklar


  • hur man skapar ny fil i java
  • hur man skapar ett datum i C #
  • Hur skapar jag en bild söka på min hemsida ?
  • hur man skriver manus programmering
  • hur man lär sig Visual Basic 6
  • hur man gör en spets axelryckning
  • hur man installerar Blaster X-Fi Xtreme Audio hårdvara ljudkort
  • hur du lägger till knappar till en Java-applet
  • hur man använder MessageBox i MDI applikationer
  • Hur konvertera en sträng datum till ett datum