Dator > hur man gör dataspel på Game Maker

 • hur man gör dataspel på Game Maker


 • Game Maker är ett program som utvecklats av företaget YoYo Games att låta de med lite programmering utbildning för att bygga sin egen 2D -spel som liknar dem som spelas på spel system som Atari , Nintendo och Sega Genesis . Även Game Maker , men kan vara lite skrämmande för de nya till det
  1 .
  Skapa en ny sprite , eller spel grafik för att representera en fiende med hjälp av listan Komponenter på vänster sida av skärmen . Högerklicka bara på avsnittet där det står " Sprite " och välj "Skapa ny Sprite . " Klicka på Redigera Sprite för att komma till spriten redaktör , och dubbelklicka på den tomma sprite som heter " image 0 " för att öppna upp Game Maker 's inbyggda målning program .
  Använd färg för att rita ett ansikte , en bugg , ett rymdskepp , eller någon annan 2D-bild som du vill representera fiender i ditt spel . Oroa dig inte om det inte är perfekt : det är väldigt vanligt att spel designers att använda förenklade " platshållare " grafik medan de bygger spelet , och sedan ersätta dem med bättre grafik senare .
  Klicka på den gröna markeringar i verktygsfältet för att spara ditt arbete och återvända till basen Game Maker skärmen .
  2 .
  Skapa en annan sprite enligt samma förfarande som ovan . Gör detta en ser ut som en explosion eller ett stänk av blod eller någon annan bild som skulle se lämplig för en död fiende .
  3 .
  Skapa ett objekt genom att högerklicka på menyn Objekt och välja " Skapa nytt objekt ". I Game Maker , sprites representera grafik , medan objekt håll programmering i samband med enheter i ditt spel . I rutan , skriv " fienden ", och i rullgardinsmenyn under Sprite , välj " sprite0 . "
  Klicka på " Lägg till "och välj " mus " och "vänster Pressad ". Klicka på " main1 "-fliken och dra " Ändra Sprite " ikonen som ser ut som en röd Pac- Man , i rutan Åtgärder . Välj " sprite1 . "
  Nu , när användaren klickar på fienden , förvandlas till en explosion grafik ( eller blodig plats , eller vad andra grafiska du valde . )
  dock spelet bör också räkna poäng , så klicka på poängen fliken och dra " in poäng " ikonen till rutan Åtgärder . Det är den som ser ut som tre klockor i en fyrkantig , blå ruta .
  Ställ in nya poäng till "1 " och kontrollera den "relativa " ruta för att ange att du vill lägga till en till poäng .
  Nästa , du vill inte röran på skärmen med döda fiender , så de bör försvinna efter en tid . Gå till " main2 "fliken och dra ikonen som ser ut som en väckarklocka i rutan Åtgärder . Ställ in antal steg ( eller ramar) till 30 och välja alarm nummer 1 . Detta kommer att ställa in ett alarm för att gå ut i 30 bilder , som arbetar ute på ca 1 sekund på Game Maker 's standard hastighet .
  Klicka slutligen på " Lägg till händelse " och väljer Alarm 1 . Klicka på " main1 " och dra ikonen som ser ut som en soptunna i rutan Åtgärder . Detta är den " förstöra instans "-ikonen och den kommer att klara fiendens kvarlevor från spelet .
  Du har avslutat alla programarbetet för fiender. Klicka på " okej "för att återgå till det grundläggande Game Maker fönster .
  4 .
  Skapa ett annat objekt och kalla den " poäng . " Tilldela inte en sprite , men istället klicka på " Lägg till händelsen " och välj " Rita " händelse . Klicka på " score " -fliken och dra " dra poäng " ikonen till rutan Åtgärder . Det ser ut som tre klockor i en gul ruta . De förvalda alternativen är okej , så klicka bara på " OK ".
  5 .
  Skapa ett sista objekt . Namnge den " timer "och det kommer fortsätta att lägga fiender till spelskärmen i jämn takt så att spelaren inte blir uttråkad snabbt .
  Precis som i steg 4 , ger inte det en sprite , bara Klicka på " Lägg till händelse " -knappen och välj " skapa ". Ställ in ett annat larm och använda larmnummer 0 den här gången och ställ in den att gå av var 15 ramar. Klicka på " Lägg till händelse " igen och välj " larm 0 . "
  Det första du vill göra när larmet går återställs det, så fiender kommer att komma , så som larm från 0 till 15 igen . Gå sedan till " main1 "fliken och dra ikonen som ser ut som en enda glödlampa i rutan Åtgärder . Detta är den " Skapa instans "-ikonen . Välj objektet " fienden " från rullgardinsmenyn och ställa in x-koordinaten för den nya fienden att " random (640) . " Ställ in y-samordna att " random (480 ) . "
  6 .
  Skapa ett spel nivå genom att högerklicka på " Room " -menyn och välja " Skapa nya rum . "
  Under " Objekt för att lägga till med vänster musknapp "i rummet dialogrutan , välj " timer ". Klicka en gång inne i rummet för att lägga till en timer -objekt . Eftersom det inte har något spriten , visas det som ett frågetecken i editorn och kommer inte att visas alls i spelet .
  Nästa , välj " poäng " objekt och lägga till den i rummet på samma sätt .
  Du behöver inte lägga till några fiender Eftersom " timer "objektet kommer att hantera det för dig med koden du skrev i steg 5.
  Klicka på den gröna bocken för att spara ditt arbete och klicka på den gröna pilen för att köra ditt spel .


Previous:nothing Next:hur man skapar en webbläsare i visuell grunderna 2008

Relaterade artiklar


 • hur du gör din egna tecken i Java
 • hur man kan öka stackstorlek i Visual Basic
 • hur man ringer ett orakel paket från Visual Basic
 • hur man byter hårdvara utan att installera om windows xp
 • spel utforma verktyg
 • hur du lägger till bilden till en kommandoknapp i Visual Basic
 • hur man skapar en 3d virtuell chatt avatar
 • java GUI design tutorial
 • hur man skapar en Java-applet i NetBeans
 • hur man skapar en webbläsare i visuell grunderna 2008