Dator > vad gör variabler betyder ?

 • vad gör variabler betyder ?


 • Variabler ge programmerare med ett eget namn som tilldelar minne lagring för beräkningar . De variabler som definieras i ett programmeringsspråk är specifika för datatyp , så programmerare tvingas att skapa flera variabler som matchar den typ av data som används för produktionen ses av användare

  Betydelse

  När ett program startas , allokerar operativsystemet minne adresser för variabler och beräkningar som används i programmet. De variabler som gjorts i ett program instruera operativsystemet om hur mycket minne som behövs för de uppgifter i ansökan . Om minnet är felaktigt tilldelade , kommer programmet att krascha systemet .

  Typer

  Datatyper definiera vilken typ av variabel . Till exempel, om programmeraren vill skapa ett finansiellt paket och behöver spara pengar räknat , måste datatypen återspeglar decimalvärden . Om programmeraren definierar ett heltal , skall antalet vara hela . Därför är det viktigt att programmeraren definierar rätt typ av variabel för varje nummer som används i beräkningarna . Datatypsnamnet är beroende av kompilatorn , men de vanligaste namnen för datatyper är verkliga , heltal , sträng, röding och datum .

  Identifiering

  När man läser kod , kan programmeraren scanna filen för att hitta variabler . Variabler är lätta att känna igen, eftersom de normalt i början av varje funktion i programmet . En typisk C variabel definition är följande :

  int Myint=0 ;

  "INT " betecknar ett heltal för operativsystemet . Den " Myint "är namnet på variabeln , och " 0 " är initieringen värde. Vissa kompilatorer såsom C kräver programmeraren att ange ett värde när man definierar variabler .

  Överväganden

  Trots att programmerare definierar en variabel som en viss typ , kan kompilatorn för omvandlingar datatyp . Datatypen behöver inte vara konsekvent i hela programkoden . Om utvecklarna behöver konvertera ett heltal till en sträng , har kompilatorn interna funktioner som möjliggör för datatypen ändras . Detta ger utvecklare mer flexibilitet med programvara variabler .

  Varning

  20 21 22 23 24 25

  Vissa kompilatorer såsom Visual Basic tillåter programmerare att använda variabler utan att först definiera dem . Operativsystemet tilldelar stora mängder minne utrymme för denna typ av teknik . Standard programmering krävs programmerare för att definiera och initiera variabler även med kompilatorer som inte kräver det att effektivisera tillämpningen .


Previous:nothing Next:html tutorial för en textruta

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Vista-förberedda hårdvara uppgradering
 • hur man installerar Blaster X-Fi Xtreme Audio hårdvara ljudkort
 • hårdvara krav på mellanstationer webbservrar
 • hur man installerar Belkin Wireless hårdvara g-kort
 • Ta bort en fil i php
 • hur man byter en CPU multiplikatorn med en AMD-processor
 • hur man installerar ljudkort hårdvara ljud
 • hur man dödar webbläsare nedladdningar med javascript
 • användning av komponenter hårdvara
 • hur man läser ett Word-dokument med Java