Dator > fördelar och nackdelar med 64-bitars bearbetning

  • fördelar och nackdelar med 64-bitars bearbetning


  • Enligt en artikel skriven av Brien M. Posey på WindowsNetworking, är 64-bitars bearbetning vägen för framtidens datorer eftersom de erbjuder dubbelt datorkraft av deras 32-bitars föregångare. Övergången från 32-bitars till 64-bitars, men innebär flera fördelar och nackdelar för datoranvändare.

    Twice Koden och dubbelt så snabbt

    64-bitars makt ligger i det faktum att det kan bearbeta två gånger lika mycket kod på samma tid som en 32-bitars processor. Enligt Programvara Tips och tricks, 32-bitars processorer kan representera och beräkna tal upp till 4294967295, medan 64-bitars bearbetning kan representera och beräkna tal upp till 18,446,744,073,72 C551, 615. Detta gör att datorn kan bearbeta mycket mer komplex data. Eftersom 64-bitars bearbetning ger så hög kapacitet, det kräver mycket mer RAM för att driva och utföra beräkningar. 64-bitars RAM är minst dubbelt så mycket som stöds med 32-bitars bearbetning, vilket innebär minst två gånger så snabb processorhastighet.

    Cutting-Edge Technology

    Eftersom en 64-bitars bearbetning ökar förmågor databehandling kommer dataföretag fortsätta att göra ett steg mot att utveckla 64-bitars programvara. En 64-bitars programvara ger bättre grafik och alternativ inom mjukvaruutveckling, som är efterfrågad av konsumenterna. 64-bitars bearbetning kan användaren att stanna på kanten av teknik som dataindustrin gör en övergång till att utveckla mer 64-bitars programvara och hårdvara.

    Software Development Svårigheter

    I vissa fall har utvecklare en svårare tid att skriva programvara. Programmerare måste stå för dubbelt så många heltal, vilket ökar den tid det tar att utveckla program för att driva programmet. Eftersom programvara grafik och interaktioner utvidgas, måste programmerare investera mer tid att se den uppgraderade funktioner är funktionella

    Timing Övergången

    Från och med 2010, en stor del av mjukvaruutvecklare har ännu att göra övergången och 64. -bitars bearbetning. Många persondatorer erbjuder fortfarande 32-bitars behandling, vilket kan vara nog datorkraft till casual datoranvändare. Som programmerare fortsätta att utveckla programvara på 32-bitars behandling, kommer användarna inte direkt se förbättrade programvara kompetens inom grafik och interaktivitet att 64-bitars behandling har att erbjuda.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:Definitionen av en zip-disk





Relaterade artiklar


  • hur man bygger en dator videoredigerare
  • hur man bränner mp3 till dvd skiva
  • felsökning av en matrisskrivare som skriver ut alltför lätt
  • hur man flasha BIOS på ett ASUS
  • hur man kommer åt Compaq Presario 1200 CMOS-batteriet
  • hur man återställer en KODAK Color chip bläckpatron
  • hur man återställer chip på Canon-kassetter
  • Tablet PC-penna tips
  • dual core vs quad core i riktmärken
  • hur du tar bort hårddisken från en Dell Inspiron 1521