Dator > hur man kan övervaka nätverkshårdvara

 • hur man kan övervaka nätverkshårdvara


 • Nätverksmaskinvara, även kallad nätverksmaskinvara är den utrustning som används för att skapa ett datornätverk. Poster ingår routrar, modem, Ethernet-switchar, hubbar, kablar Ethernet och controllers Ethernet. För att du att bibehålla en jämn anslutning med andra datorer och en snabb Internet-anslutning måste du kontrollera dina enheter och se till att de fungerar korrekt
  1.
  Kontrollera externt modem och se till att lysdioden för "Data" blinkar. Om du märker att anslutningen blir långsammare än vanligt, stäng av modemet i minst 30 sekunder och sedan slå på den igen. Därmed uppdateras modeminställningar och förnyar anslutningen.
  2.
  Garantera en bra anslutning. Om du använder en router, en hubb eller Ethernet-switch, se till att den är korrekt ansluten till modemet och till de andra datorerna i nätverket. Stäng av enheten i minst 30 sekunder och slå på den igen. Precis som modem, dessa enheter måste startas om när anslutningen saktar ner.
  3.
  Kontrollera att Ethernet-kablarna är fullt fungerande. Du bör se orange eller gula lampor blinkar från Ethernet-kabel kontakten när den är ansluten till LAN (Local Area Network)-porten på din dator. Detta tyder på att din Ethernet-styrenhet erkänner kabeln.
  4.
  Uppdatera drivrutinen Ethernet controller. När datorn inte känner igen det Ethernet-styrenhet, kan det vara att föraren är skadad eller själva enheten inte fungerar. För att uppdatera din Ethernet-styrenhet, öppna "Kontrollpanelen", "Prestanda och underhåll", "System", "Hardware" och sedan "Enhetshanteraren. "Expandera menyn för" Ethernet Controller "genom att klicka på plustecknet vid den. Högerklicka på namnet på din Ethernet-styrenhet och väljer" Uppdatera ".
  5.
  Kontrollera att du har en ansedd antivirusprogram installerat på din dator. Förutom din nätverksmaskinvara, även övervaka och underhålla prestanda av datorerna i nätverket. När datorerna sakta ner, påverkar det LAN och Internet hastighet.

  6.
  Kör "Diskdefragmenteraren"-verktyget i Windows minst en gång i veckan om datorer används dagligen. För att komma åt det här verktyget, klicka på "Starta", "Alla program", "Tillbehör" och välj sedan "Diskdefragmenteraren". Markera enheten du vill defragmentera och klicka sedan på "Analysera". Efter denna process är klar, klicka på "Defragmentera".


Previous:hur man kopierar musik från en dator till ett PSP Next:hur man identifierar hårdvaran på Toshiba Tecra S1

Relaterade artiklar


 • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
 • Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?
 • hur du ansluter trådlöst tangentbord och mus hårdvara
 • hur man byter en CPU multiplikatorn med en AMD-processor
 • Var kan jag återvinna hårdvara?
 • hur man dödar webbläsare nedladdningar med javascript
 • GeForce 7600 GS jämfört med GeForce 6600 GT
 • hur man identifierar hårdvaran på Toshiba Tecra S1
 • hur man kopierar musik från en dator till ett PSP
 • hur man kan övervaka nätverkshårdvara