Dator > Hur gör jag spela upp filmer internet på min TV?

  • Hur gör jag spela upp filmer internet på min TV?


  • Webbplatser som strömma filmer och TV-program till din dator har gjort det enklare än någonsin att titta på dina favorit program. Men sitter vid skrivbordet kanske inte det bästa stället att titta på en film. Med bara ett par anslutningar kan du spela filmer och du hittar på Internet på din TV

    Vad du behöver

    Om du vill ansluta datorn till din TV behöver du två olika kablar. För att ansluta video komponent, behöver du en 4-stifts S-videokabel. Beroende på din dator, kan den ha en 4-eller 7-pin port, men 4-pin kabel kommer att arbeta med heller.

    För att ansluta ljudkomponent, behöver du en 1 /8 tum till RCA-kabel. Denna "Y"-kabeln kommer att ha en regelbunden hörlursuttaget på ena änden och röda och vita RCA-uttagen på den andra. Om du vill ha ljudet spelas via datorns högtalare stegen med RCA-kabeln kan hoppas över.

    Anslutande

    Din dator kommer att ha en S-Video ut sin samling av hamnar. Det är en rund port som är mindre än en krona. Anslut ena änden av din S-Video-kabeln till datorn, och den andra i motsvarande port på baksidan av din TV. Anslut sedan den 1 /8 i slutet av din ljudkabeln i hörlursuttaget på datorn och RCA änden till den röda och vita hamnar bredvid S-Video-ingång. Kontrollera att kablarna är inkopplade på samma ingång eller de kommer inte att visas på samma ingång på din TV.

    Konfigurera datorn

    Nu när datorn är ansluten till teven, måste det inrättas att skicka en signal via S-Video port. I kontrollpanelen väljer du "Visa", välj sedan "Inställningar". Skjut upplösning fältet tills det står 800 x 600. Detta kommer att titta konstigt på datorn jämfört med högre upplösning du är van vid, men filmen kommer att visas tydligt på din TV. Klicka på "Verkställ" för att spara inställningarna. Du måste trycka på "FN" knappen, då en av de "F + nummer" för att aktivera "TV-Out"-inställningen. Slutligen, ändra ingång eller en källa, på din TV tills du ser datorns skärm. När du ser skärmen på din TV kan du ta dina popcorn, och starta filmen.

    för Macintosh

    Mac-datorer kräver en särskild adapter för att konvertera sina DVI eller mini-DVI-utgång till en S-videoutgång. Datorn kommer automatiskt att justera för att överföra bilden via S-Video ut när adaptern är i. Resten av instruktionerna är desamma.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur man spelar spel utan ett grafikkort





Relaterade artiklar


  • hur du tar bort ett chip från ett styrkort
  • hur du ställer LCD-bildkvalitet
  • hur man konfigurerar en HP media knapp tangentbord
  • hur du lägger till en extern DVD-enhet till en netbook dator
  • hur man enkelt organisera och spara datafiler
  • hur du säkerhetskopiera Word-filer på en flash-enhet
  • Hur kan jag göra en bootbar CD för Windows XP Pro?
  • hur man öppnar en DVD-enhet på en hp laptop
  • roll av datorer inom medicinsk teknik labb
  • hur man roterar en datorskärm 90 grader