Dator > vad är skillnaden mellan en yttre och en bärbar hårddisk för en dator?

 • vad är skillnaden mellan en yttre och en bärbar hårddisk för en dator?


 • Externa och bärbara hårddiskar är dator lagringsenheter som, till skillnad från den primära hårddisken är utanför höljet. Både bärbara och externa hårddiskar är ett sätt att lägga till data lagringsutrymme utan att behöva gå in i datorn. La lagring är mycket populärt i den interaktiva miljön av Internet där stora filer kan utbytas på ett ögonblick. Bärbar och externa hårddiskar är anslutna till datorer via USB

  Noise

  Hårddiskar är den primära medium. datalagring i en dator, och deras kapacitet mäts i GB (gigabyte) och ibland även TB (terabyte). Uppgifterna är på spinning skivor inuti hårddisken, staplade på varandra. Skivorna är kända som fat, och kan vara dubbelsidiga, vilket innebär att data kan registreras på vardera sidan av skivan. Förutom ständigt roterande skivor, andra rörliga komponenter inuti enheten inkluderar ställdonet vapen och läsa /skriva huvuden. En hårddisk kan vara ganska högt ibland på grund av förekomsten av dessa rörliga delar. Normalt gör en extern hårddisk mer buller än en portabel hårddisk.

  Funktion

  Externa hårddiskar är utformade för datalagring, medan portabla hårddiskar är utformade för data transport. En extern enhet kan ses som en del av datorn, som en perifer enhet, t. ex. en skrivare eller scanner. Portabla hårddiskar, å andra sidan, mer liknar minnen i form av nytta och funktion. En bärbar hårddisk kan ladda upp på data från en dator och överföra filer till en dator på en annan plats. En extern hårddisk, snarare än transportera data, helt enkelt lägga mer GBs till en dators lagring av data.

  Storlek

  Portabla hårddiskar är lägre än externa hårddiskar. En bärbar enhet kan vara så liten som en vanlig smartphone och kan lätt få plats i bärbara transportörer, ryggsäckar, väskor och fickor. Externa enheter är så stora som vanliga hårddiskar, men vad som gör enheter även skrymmande är behovet av en kåpa. Externa hårddiskar är oftast kapslade i ett metalliskt skal som täcker hela enheten, med små öppningar för makt och anslutningskabel.

  Pris

  Externa hårddiskar är oftast dyrare än bärbara hårddiskar eftersom enheterna har mer utrymme för datalagring. En extern hårddisk kan ha mer utrymme än att datorns inre enhet och kan även användas som den primära hårddisken. Portabla hårddiskar brukar ha mycket mindre data kapacitet.

  Power

  Vissa bärbara hårddiskar, oftast de mindre, behöver en extern strömkälla för att köra. De enheter som förbrukar mycket lite ström, och därför kan lita på USB. Externa hårddiskar är större apparater och kan inte köras på kraften från USB ensam, enheterna är anslutna till en nätadapter för att driva upp. Om en extern enhet inte är ansluten till en strömkälla, men är ansluten till datorn, kommer operativsystemet inte känner igen enheten och kommer inte att kunna komma åt data i den.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur du installerar ett PCI SATA controller kort

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en Dell Inspiron 1525 pekplattan som inte fungerar
 • hur till låsa upp ett SD digitala medier kort
 • Hur berätta om en dator är bra eller inte
 • filterrengöring
 • Hur får jag min hp 1020 skrivare att skriva ut Om papperet inte kommer att användas?
 • hur man demonterar en Compaq Presario V6000
 • refill instruktioner för en Tennessee 350 tonerkassett
 • Hur får man en billig vrå
 • hur du ansluter bärbara Toshiba Satellite till TV
 • hur man installerar ett tangentbord ersättare på Dell Inspiron 1525 bärbar dator