Dator > hur är vikten av papper fastställas?

 • hur är vikten av papper fastställas?


 • Papper finns i alla former, storlekar och färger. Utbudet av papper stilar är lika många som antalet användningsområden för detta. Trots tillkomsten av Internet-teknik, mest jobb att fortsätta att kräva åtminstone en liten mängd papper. Andra kräver vagnslaster med papper varje dag. För att göra shopping för papper mer hanterbara, är alla papper vägt

  Pappersvikt

  Vikten av en särskild ark. papper är inte dess faktiska vikt, men dess tjocklek. "Tyngre" papper är tjockare, medan "lättare" papper är tunnare. Exempel på tungt papper är papper eller akvarellpapper, medan exempel på ljus papper ritpapper eller dagstidning. Papper är alldeles för tunn för att väga individuellt med fullständig exakthet, varför vikten av papper mäts i noga räknat stackar.

  Vägning

  Papper vikt är vikten på 500 ark av en viss typ i pounds. Under urvalsprocessen måste konsumenterna tar hänsyn till storleken på duken också. Till exempel kommer ett tunnare papper som mäter 10 inches med 15 inches väger vanligtvis mer än en tjock kartong som mäter 3 inches med 5 inches, eftersom en stack på 500 tunnare ark av 10-av-15 papper väger oftast mer än en bunt 500 tjockare ark 3-av-5 papper.

  Program

  tunnare papper är billigare och har tillämpningar inom tidningsbranschen, eftersom de flesta tidningar inte hålls mer än 24 timmar efter köp eller leverans. Det skulle inte göra bra affär för tidningen producenterna att skriva ut på dyrare papper. Typiska kontorspapper är mellanregistret i tjocklek, medan tyngre papper används till pastell och akvarell konst eftersom papperet måste suga upp medium utan blödning igenom. De tjockaste papper omfattar papper och affischen styrelse.

  GSM vs Pounds

  Mätning papper i pounds kan vara förvirrande, eftersom denna teknik endast tar hänsyn till en dimension av papper: tjocklek. En ny mätteknik utvecklats tar alla tre dimensioner i beaktande: tjocklek, längd och bredd. Papper i de flesta europeiska länder är mätt på detta sätt, med hjälp av gram per kvadratmeter (GSM) referens. Detta eliminerar behovet av att separat papper av dess storlek, eftersom storleken är redan ingår i beräkningen.

  Andra mätningar

  En annan mätning av papper är dess tjocklek. Bromsok hänvisar till faktiska tjocklek ett papper i tusendelar av en tum och mäts med en precision enhet som kallas en mikrometer. I bästa fall är mikrometern korrekt till plus eller minus 5 procent av den faktiska tjocklek.

  motsvarande vikt är en annan mätning som verkar för att även de spelregler och referenser varje blad som om alla var lika stora. Liknande ansökan till GSM, är motsvarande vikt användas för snabba köpbeslut.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Hur du kopierar skydda ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • fördelarna med en grön laser
 • hur man konfigurerar en KVM-switch
 • att lära sig använda ett hem bärbar dator
 • hur man ansluter en Xbox 1 till en datorskärm
 • hur man kan kontrollera bläcknivån på en Lexmark 8300 Series
 • hur man fixar en skärm VGA-dator
 • Lägga till ett trådlöst kort till en bärbar dator
 • Hur man köper rätt RAM för CPU och hur man installerar
 • Hur rengör jag insidan av min Dell Dimension 3000?
 • hur man lagra dokument på en miniräknare