Dator > datachip användning i medicin

 • datachip användning i medicin


 • Technologies som antyds i science fiction TV närvarande överträffas av de faktiska teknik skapas idag. Det har varit många revolutioner inom medicinen under de senaste tio åren med hjälp av datorchips. Processorn kommer att fortsätta att göra en stor inverkan i medicin för överskådlig framtid genom att minska utrustningens storlek och öka övervakningen effektivitet.

  Lab i ett chip

  Scientist Dongqing Li av Vanderbilt University utvecklar en teknik som skulle tillåta alla av tekniken för en hel medicinska labb för att passa in på ett visitkort med hjälp av en samling "Lab on a Chip" enheter. Han har utvecklat enheter som kan upptäcka bakterier, cancer och virus, de som kan skilja vita blodkroppar och DNA från en droppe blod, och han arbetar på en miniatyr HIV upptäcka enheten. Dessa processer, om de lyckas och producerade i stor skala, skulle kunna ändra behovet av stora produkter inom medicin.

  Bionic Extremiteter

  Under 2007 började Defense Advanced Research Projects Agency forskning om en ny teknik som faktiskt ansluter en Bionic protes till hjärnan, vilket gör att enheten styras av tanken. Vid den tidpunkten kunde prototypen utföra 25 gemensamma förslag som forskarna tror gör det fingerfärdig nog tillräckligt för att spela piano. Mänskliga nerver är anslutna till det datoriserade armen av datorchips som bearbetar de tankar och rörelser i armen. Liknande teknik kan användas i framtiden med ett chip som kallas Brain Gate för att hjälpa patienter som har haft stroke och sjukdomar som cerebral pares.

  Medicinsk Påminnelse Chip

  Proteus Biomedicinsk är ett företag som just nu testar ett datachip som upptäcker om ett piller svalts eller inte. Ett sväljas datachip är knuten till varje piller, som sänder en signal till en mobil enhet. Detta system säkerställer huvudsak att du kan följa om en person tar sin medicin.

  VeriChip

  År 2004 godkände den amerikanska Food and Drug Administration ett datachip som kan användas för att enkelt komma åt patientjournaler kallas VeriChip. Chipet sätts in i triceps eller handleden, och varje läkare eller apotekspersonal med en VeriChip läsaren kan omedelbart komma åt din medicinsk information genom att skanna in den här chip kan leda till bättre behandling i akuta situationer genom att ha omedelbar tillgång till potentiella allergier eller före medicinska historia på ett ögonblick. Det råder viss oenighet om enheten eftersom vem som helst med en VeriChip läsare kunde skanna chippet, även om hon inte är läkare eller sjuksköterska.


Previous:nothing Next:hur man använder externa hårddiskar plattformsoberoende (Mac och PC)

Relaterade artiklar


 • hur man byter en trådlös antenn för en bärbar dator
 • hur man kan spara batteri på din Mac
 • hur man tilldelar skrivare som använder GPO
 • hur du får betalt från din gamla eller oanvända elektronik och rädda miljön
 • hur man bygger en dator i7 terabyte
 • hur du återvinner datorer och bildskärmar
 • hur du permanent radera filer på en dators hårddisk
 • hur du installerar filer från en boot cd manuellt
 • tillgång till dator och funktionshinder
 • hur man installerar en ny hårddisk till en Dell Dimension 8300