Dator > Hur byter jag fläkten i en iMac G4?

 • Hur byter jag fläkten i en iMac G4?


 • IMac G4 var en av de första platta modeller från Apple som fortfarande behållit runda metallbasen innehar datorns elektronik. Ersätta en defekt fläkt är svårt på grund av trånga kvarter inne i basen, men det är den enda lösningen för att hålla iMac från överhettning under användning. Öppning av iMac kommer att ogiltigförklara alla Apple garanti som kan vara på plats och kräver en ersättning fläkt från en Mac reservdelsförsörjning butik. Bara göra reparationer själv om ovillig att vänta på en reparation skall utföras av ett servicecenter.

  Du behöver:
  mjuk trasa
  . Torx skruvmejsel.
  Flat kanter juvelerares skruvmejsel.
  Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Byte fläkt.
  Skrapning verktyg.
  Termisk pasta.
  Tryckluft.


  1.
  Lägg en mjuk trasa på ett bord. Koppla ur alla kontakter från iMac G4. Sätt iMac G4 ner på bordet med skärmen på en mjuk trasa och bas nära bordskanten.
  2.
  Bort de fyra skruvarna från hela bottenplatta basen med hjälp av Torx skruvmejsel. Ta bort bottenplattan och lägg det åt sidan.
  3.
  Använd Phillips juvelerares skruvmejsel för att ta bort skruvarna från hela optiska enheter. Skjut den optiska enheten från framsidan av hållaren. Ta bort de två kablar som är anslutna till baksidan av optiska enheten med fingrarna.
  4.
  Använd dina fingrar för att ta bort kabeln ansluten till moderkortet som kommer från baksidan av det hårda köra inuti enheten transportören. Använd Phillips juvelerares skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna från övre vänstra och högra hörnet i hållaren. Använd Phillips juvelerares skruvmejsel för att ta bort fyra skruvar från hela hållaren.
  5.
  Tryck på de två klippen på sidan av enheten transportören att lossa kablar som är anslutna till dem. Använd fingrarna för att ta bort kablar som är anslutna på baksidan av hårddisken. Dra försiktigt av koppar ränder bifogas disken med platta kanter juvelerares skruvmejsel.
  6.
  Använd Phillips juvelerares skruvmejsel för att ta bort skruvarna från hela hållaren. Lyft försiktigt enhetshållaren ur iMac och lägg den ner på en mjuk trasa.
  7.
  Sätt in den platta kanter skruvmejsel mellan toppen och botten delar av basen. Dra av botten på uppifrån. Avlägsna de två skruvarna från hela fläkten i den övre delen av basen med hjälp av Phillips juvelerares skruvmejsel. Använd dina fingrar för att koppla loss fläkten kontakten från logikkortet på den nedre delen av basen. Kasta fläkten.
  8.
  Blås bort den övre delen av basen med tryckluft. Använd skrapa verktyg för att rensa bort silver termiska ytor gränssnitt parning på den övre plattan. Ansök termisk pasta med silver termiska ytor gränssnitt parning på den övre plattan. Låt termisk pasta set. Blås bort den övre delen av basen med tryckluft.
  9.
  Placera ersätta fläkten på plats i den övre delen av basen. Fäst fläktkontakten till logikkortet på den nedre delen av basen. Skruva fast fläkten på plats i den övre delen av basen. Återmontera den övre delen av basen till botten. Sätt tillbaka kablarna till hållaren. Sätt tillbaka hållaren. Återmontera iMac G4.

  Tips och varningar


 • Använd en antistatisk rem att hålla statisk elektricitet från att orsaka skada på utsatta elektroniska komponenter inuti iMac.
 • Ansluta kablarna på fel sätt kan kortsluta de elektroniska komponenterna inuti iMac.

Previous:nothing Next:hur till återvinna vista volym med Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra datorer med hastigheter
 • hur man byter processor i en Dell Latitude
 • hur du lägger till USB 2.0 till en äldre laptop med endast USB 1.1
 • hur man byter LCD på en thinkpad Z60m
 • hur man installerar ett Atheros ar5008 trådlöst kort Mini PCI
 • hur du skriver ut kuvert efter varandra kontinuerligt med en HP 4
 • hur man lyssna på gratis radio i Windows Media Center
 • hur gör jag sänka det fysiska minnet av min dator?
 • hur du ansluter kraftkabel i en stationär
 • ominstallation av drivrutiner för min unimodem halv duplex ljudenhet