Dator > hur man kan kontrollera för felaktiga eller inte matchande grafikkort

  • hur man kan kontrollera för felaktiga eller inte matchande grafikkort


  • För bättre grafik, behöver ett grafikkort, också känd som ett grafikkort, som installeras på en dator. Kapaciteten på grafikkortet avgör grafik kvaliteten på din dator. Om du har problem med ditt grafikkort, kan drivrutin behöver uppdateras, kan enheten vara defekt eller drivrutinen installerad kan helt enkelt inte matcha maskinvaruenhet

    Du behöver:.
    Video CD-adapter installation.
    Skruvmejsel.


    1.
    Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen". På den vänstra delen av skärmen, kontrollera om du är i den kategori eller klassisk vy. Om du är i kategori väljer du "Prestanda och underhåll" och sedan "System". Om du är i den klassiska vyn väljer du "System".
    2.
    Välj fliken "Maskinvara" och klicka på "Enhetshanteraren". Leta efter "Display Adapter", "Video Controller" eller något liknande. Högerklicka på namnet på grafikkortet och klicka sedan på "Uppdatera drivrutin. " Följ instruktionerna på Uppdatera drivrutin guiden och starta om datorn.
    3.
    Om drivrutinen installeras inte är kompatibel med grafikkortet avinstallera drivrutinen genom att högerklicka i namnet på enheten och välja "Uninstall. "Bekräfta processen och vänta tills den till slut. Starta om datorn.
    4.
    Installera drivrutinen för grafikkortet. Om du har installationsskivan, sätt in det i den optiska enheten av datorn och följ installationsanvisningarna. Vänta på att processen till slut.
    5.
    Kontrollera om grafikkortet är erkänd av den dator du använder. Klicka på "Start" och sedan "Kör. " Typ "dxdiag" i rutan för att ladda DirectX Diagnostic Tool. Klicka på "Visa"-fliken för att se grafikkortet detaljer. Om du inte ser några detaljer eller etiketterna säga "N /A," datorn inte kan identifiera grafikkortet installeras.
    6.
    Vill en fysisk kontroll för att se om videon kortet är felaktig eller om det inte är korrekt installerat på sin plats. Använd en skruvmejsel för att lossa skruvarna i datorns hölje. Öppna ena sidan av locket så att du kan komma åt moderkortet.
    7.
    Leta grafikkortet i datorn. Om du använder en kort expansion video, är det oftast knuten till en PCI-eller PCI-E kortplatsen. Läs etiketterna på moderkortet för att hitta spåren. Grafikkortet är kortet med en VGA-port (monitor port).
    8.
    Ta ut kortet ur kortplatsen och koppla in den igen i. Se till att den är korrekt ansluten till facket . Täck datorn igen och skruva fast alla skruvar. Starta datorn och se om enheten är erkänd.

    Tips och varningar


  • Om inget av dessa steg löser problemet kan grafikkortet vara defekt och behöver bytas ut.

Previous:nothing Next:fördelar och nackdelar med internet kort för bärbara datorer





Relaterade artiklar


  • hur man byter strömförsörjningen i en Dell Dimension 8400
  • flash-enhet tips & tricks
  • hur du skriver ut kuvert på en HP4
  • hur man kan bli av ett spooler system app
  • hur man byter en moderkortet
  • hur att byta moderkort på en gateway mx laptop
  • hur man byter en DVD-enhet på en Mac G4 spegel dörr
  • Felsökning av en ViewSonic va721
  • hur du ansluter en annan hårddisk till en bärbar dator
  • Hur testar jag mic på min dator?