Dator > hur man bygger datorer med gratis operativsystem och programvara

 • hur man bygger datorer med gratis operativsystem och programvara


 • Du kan bygga din dator från scratch med ett fritt operativsystem och program som laddats ner helt gratis från Internet. Även om du inte kommer att köra Microsoft Windows eller Apple OS, har Linux-baserade operativsystem avancerad enormt de senaste åren, och kan även överträffa kommersiella plattformar i stabilitet och säkerhet. Dessutom kan du lätt hitta alternativ med öppen källkod till de populäraste programmen för produktivitet, grafisk design, musik lyssna och titta på video. Den största investeringen i att samla en dator körs på gratis program är den tid det tar att ladda ner och installera dem.

  Du behöver:
  PC inställd att starta från CD eller DVD-enheten
  . Linux-distribution på CD eller DVD.

  testa kompatibilitet och installera Linux


  1.
  Kontrollera kompatibiliteten för din dator. The Linux Foundation (linux. com) ger information om hur man testar din video-och ljudkort, skrivare, trådlösa kort och annan kringutrustning.
  2.
  Hämta Linux från ubuntu. com. Bränn den nedladdade filen till en skiva. Andra versioner av Linux är förtecknade i utbredningsområdet för Linux. com.
  3.
  Ställ datorn att starta från skivan enheten. När du startar upp datorn följer uppmaningen att köra installationsprogrammet för att ändra datorns BIOS-alternativ. Vanligtvis är det utlöses genom att trycka på DEL knappen. BIOS-menyn ger dig möjlighet att ändra startalternativ.

  Testa Internet-anslutning och installera programvara


  1.
  Följ Ubuntu anvisningarna för att ansluta datorn till Internet. Ubuntu levereras med dokumentation om du inte är smidigt ansluten till Internet.
  2.
  Ladda ner OpenOffice (http://www. openoffice. org), en programvara som är öppen källkod som motsvarar Microsoft Office. Den innehåller program för ordbehandling, kalkylblad, presentationer, grafik, databaser och diagram.
  3.
  Hämta Gimp, öppen källkod motsvarande Adobe Photoshop. Den finns på http://www. gimp. org. Googles Picasa, en bild arrangör, är också tillgänglig för Linux på http://picasa. com.
  4.
  Ladda ner och installera en underhållning ansökan som VLC (http://www. videolan. org /vlc) eller Amarok (http://amarok. kde. org). Linux. com innehåller en omfattande lista över multimedieprogram
  5.
  Hämta en webbläsare. Firefox (http://mozilla. org) är den mest populära webbläsaren för Linux. För e-post och RSS-flöden, använda Mozilla Thunderbird (http://www. getthunderbird. com). För chattar på AIM, MSN, Yahoo och mer, kan programmet Pidgin (http://www. pidgin. im) användas på Linux.


Previous:nothing Next:hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut rätt färger med Adobe Photoshop
 • hur du ansluter min HP-skrivare trådlöst efter installation av programvara
 • hur man bygger en dator med billiga pc bygga programvara
 • hur man kan återställa programvaran på en HP-dator till den ursprungliga konfigurationen
 • hur du ansluter en bärbar dator till en skrivare utan dess programvara
 • hur man bygger datorer med gratis operativsystem och programvara
 • hur man installerar programvara via en flash-enhet