Dator > effekten av ovanstående märkfrekvens för asynkronmotorer

 • effekten av ovanstående märkfrekvens för asynkronmotorer


 • Rörelsens växelström, General Motors ändamål induktion vid frekvenser över resultat Motordata i en mängd olika effekter inklusive ökad hastighet, ökad drifttemperatur, minskade funktionella hästkrafter och potentiellt förkortad livslängd. Över frekvens kan uppstå när en frekvensomriktare används för att driva motorn och även på grund av tillfälliga spikar från normala strömkällor

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel

  rotationshastighetsvariationer

  Elmotor hastighet som är direkt relaterade till frekvens och bestäms enligt följande formel:

  Speed=Frekvens * 120 /poltal

  Eftersom multiplikator och antalet stolpar är fasta, det direkta sambandet är klart. En ökad frekvens av 5 Hz kommer att resultera i en hastighet förändring på 300 rpm i en 2-polig motor.

  Reducerade effektiva Horsepower

  The National Electrical Manufacturers Association's (NEMA) Motorer och generatorer normerna anger att en ökning av frekvensen leder till en direkt minskning av låst rotor vridmoment och effektiva hästkrafter i motorn. Om belastningen är konstant, detta resulterar i en ökning av strömstyrka teckningar av motorn.

  Temperaturvariationer

  Temperaturen kan stiga så mycket som tio grader per varje 10-procentig ökning i motorn frekvens. Detta är också beroende på vilken typ av kylning som används vid motorkonstruktion. En luft över-motor kommer att skingra mer värme på grund av ökad hastighet och luftflöde. En öppen droppsäker motor kan fortfarande skingra värmen men är mer begränsad i värmen det kan ta bort. Totally-sluten, fläktkylda motorerna är mest mottagliga för överhettning Denna temperaturstegring kan orsaka skador likvidation samt sekundär effekt av skada på rullager.

  Förkortad Motor Life

  Extended ökning värme kan orsaka isolationsgenomslag och slutligen motorstopp. För varje ökning med 10 grader Celsius, är motorlindningen förväntade livslängd minskas med hälften. Förutom temperaturvariationer i lindningar, överspänningar frekvens bidra till spole rörelse som kan orsaka isolationsgenomslag, turn-to-turn shorts och jordning. Liksom spänningstransienter, överspänning frekvens uppstår momentana men destruktiv.

  Variable Frequency Drives och inverterare

  frekvensomformare och omriktare är utformade för att ändra frekvenser på motorer. De är oftast används i tillverkningsprocesser som kräver variationer i hastighet. Allmänt syfte asynkronmotorer bör inte användas i kombination med variabel frekvens enheter eller växelriktare på grund av det stora antalet. Inverter tull och hög-E märkta motorer är konstruerade med tyngre isolering för att stå emot sådana temperaturer och spikar produceras av variabeln frekvenser. De är också ofta utformade med sekundär kylfläktar som inte är beroende på drivmotorn hastighet.


Previous:nothing Next:hur man använder d att köra på en Asus Eee

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett modem för datorer
 • hur man fixar en enhet USB-skrivare som inte är erkända
 • hur man stänger av telefonsvararen på en HP 1050 fax
 • hur man ändrar en Epson Stylus C80-skrivhuvud
 • dye-sublimination vs bläckstråleskrivare
 • Skillnaden mellan SanDisk Ultra & SanDisk Extreme minneskort
 • Vilka är fördelarna med en bredbildsskärm?
 • hur man uppgraderar minnet i en Acer laptop
 • Felsökning av en psp3
 • hur man uppgraderar en laptop optisk enhet