Dator > fördelar och nackdelar med en flash-minne

 • fördelar och nackdelar med en flash-minne


 • Flash-minne är en teknik utvecklas som letar sig in i våra liv på en växande omfattning. Från USB-anpassad utrustning för datorer till digitala kameror och spelkonsoler, är flash-minnesteknik överallt. Som med det mesta som har med datorer, pinnar flashminne har en särskild uppsättning fördelar och nackdelar. Att ha en grundläggande uppfattning om dessa parametrar tillåter konsumenten att göra mer medvetna val om vilket som är bäst för deras behov.

  Portabilitet

  Den uppenbara första överklagande och stora fördelen med flash-minnen är portabilitet. Pop en på nyckelringen, släpp den i fickan eller bär den runt halsen. Väger nästan ingenting och med ett fotavtryck mindre än de flesta människors tumme, är ett minne oändligt mycket lättare för en aktiv livsstil än, säg, en extern hårddisk. Redan kan du placera ett imponerande antal filer och program på ett 2 GB storlek. Som minnesutrymme ökar och storlek minskar, kommer att överföra fördelen flashminnesenheter blir bara mer uppenbart.

  Andra fördelar

  En flash-minne kräver ingen ström för drift och har inga rörliga delar, så det är mindre risk att förlora information. Eftersom det kräver ingen ström, det är portabel, så att användaren kan ta filer från stationära till kontoret, och fortsätta att använda filer utan att missa något. Flash-minnen är mycket mer hållbara än andra former av datorns minne. Tappa en blixt pinne kommer troligen att ha någon effekt på den information som finns på den. Extrema i tryck eller temperatur ändras normalt inte påverka din klubba flashminne. En sista fördel är att information om ett flash-minne lätt kan raderas, mycket snabbare att dess datorbaserade kusin. Lägga till eller ta bort filer i flash-minne är snabbt och snyggt.

  Nackdelar

  Det primära nackdelar med flashminne är pris och skriva om begränsningar. Eftersom det är fortfarande en ganska ny teknik, är kostnaden per megabyte lagringsutrymme mer än ett traditionellt datorns hårddisk. Som det vanliga fallet med Tekniken är priset bundet falla när den når längre in på marknaden. Den andra nackdelen att Flash-tekniken är att det finns ett begränsat antal gånger information kan raderas och skrivas till minnet. Det antalet är ungefär 100. 000 gånger, vilket inte bör ha någon inverkan på den genomsnittlige användaren. En makt användare kanske måste byta minnen ett par gånger under loppet av en livstid. I praktiken tunga användare uppgradera ofta till den nyaste modellen med mer minne, så når skriva om gränsen är inte ett problem.


Previous:nothing Next:Felsökning av problem med en Dell Latitude modem

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till toner till skrivare sedan skriva
 • hur du ställer in en andra skärm från en bärbar dator
 • hur du lägger till Kingston RAM-minne till en IBM laptop
 • hur du installerar en skrivardrivrutin för PostScript
 • hur man återställa raderade filer format
 • hur man berättar vad trådlöst kort i din bärbara dator
 • fördelar och nackdelar med RFID
 • om macbook efi
 • vad är en seriell skrivare?
 • hur man mäter fans datorväska