Dator > hårddiskgränssnitt standarder

 • hårddiskgränssnitt standarder


 • En hårddisk gränssnitt representerar en kombination metod som används av hårddisken för att kommunicera med datorn. Datorns prestanda är direkt relaterad till hastigheten på hårddisken enhet, så att utvecklingen av hårt standarder Diskgränssnitt är ett viktigt inslag i PC evolutionen processen. Hastighet och användarvänlighet var de två viktigaste sakerna producenterna i åtanke när de utvecklar nya gränssnittet standarder

  Legacy

  Den första hårddisken nätverkskort har den så kallade hårda-kort. Dessa kort består av en hårddisk monterad direkt på ett styrkort som har införts i en ISA-port. Deras största fördel var deras enkla montera, eftersom du bara tvungen att sätta in hela hård-kortet i en ledig ISA-kortplats.

  Evolution

  Vid ett tillfälle insåg tillverkarna att de inte hade för att hålla hårddisken i styrelsen, och det är hur ATA dök upp. IBM användas först 1986. Namnet ATA kommer från deras IBM PC /AT dator, ATA står för AT Attachment. De flyttade hårddisken bort från styrelsen och integrerade regulatorn i enheten, anslutning av frekvensomriktaren till styrelsen med en 40-pins kabel.

  ATA

  Olika standarder betydde olika hastigheter. Från och med den första generationen av ATA, som endast gav en 4,3 Mb /s data-överföringshastighet, höll hastigheterna ökar. Framtida versioner av ATA nådde 13,3 Mb /s, 16,6 Mb /s, 33 Mb /s, 66 Mb /s, 100 Mb /s, och slutligen 133 Mb /s med den senaste versionen. Efter den sista ATA version, tidigare känd som ATA7 var SATA Standard införs genom den seriella ATA-arbetsgruppen under 2002.

  SATA

  SATA Standards används endast en 4-pin kabel men deras hastigheter var mycket större i jämförelse till ATA-standarden. Den första versionen av SATA gav hastigheter på 150 Mb /s, medan den andra generationen gick upp till en 300 Mb /s överföringshastighet. Den tredje generationen, som släpptes i 202C levererade en överföringshastighet på 600 Mb /s. En bra funktion som infördes med SATA standarden är förmågan att hot-swap, vilket innebar en hårddisk kan läggas till eller avlägsnas utan att behöva stänga av datorn.

  SCSI

  annan standard, lanserades under samma period som ATA, är SCSI-gränssnitt. Leverera högre hastigheter och prestanda än ATA, var SCSI mest användes vid den tiden av företag på grund av dess högre pris.

  externa lösningar

  externa lösningar infördes för säkerhetskopiering eller lätt data redovisade. Den första teknik som används för detta ändamål var FireWire. Släppt 1995 av Apple var FireWire-standarden används också för skrivare, digitalkameror och andra enheter. Nästa standarden USB 2. 0. Det släpptes 2000 och erbjöd högre hastighet än den första versionen, att snabbt bli den mest använda metoden för anslutningar inte endast för hårddiskar, men för de datorer också. eSATA är den externa lösning som Serial ATA Working Group, skaparna av SATA standarder, erbjuder sex gånger högre hastighet än USB eller FireWire.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man fixar trasiga glaset på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • CRT-skärmar och ansträngda ögon
 • om PowerMac G4
 • hur man använder hörlurar med datorhögtalare
 • hur man skriver ut 4 x 6 bilder på en HP 940c skrivare
 • dator & nätverkskabel
 • det bästa sättet att ansluta en MacBook till en projektor
 • hur man använder TI 84 miniräknaren för att lägga stockar
 • hur du lägger upp frihandelsavtalet filer till USB-minnen
 • hur du installerar minne chips på minneskort
 • hur du flyttar en stationär PC