Dator > ATA-enhet definition

 • ATA-enhet definition


 • ATA-hårddiskar, även känd som IDE-enheter, är standardgränssnitt som ansluter hårddiskar och optiska enheter till en dator. Regulatorn elektronik är vanligtvis inbyggda i enheten och en 40-pin eller 80-stifts kabel ansluter en eller två enheter vardera till två IDE-uttag på moderkortet

  Historia

  Namnet ATA (Advanced Technology Attachment) kommer från 1980-talet och hänvisar till IBMs PC /på personlig dator. Det var första namnet IDE, för Integrated Drive Electronics. ATA och olika versioner av ATA är fortfarande den mest använda metoden för att ansluta hårddiskar eller optiska enheter till en dator.

  Versioner

  Med tiden fortsatte ATA att utveckla och utvecklas, vilket högre hastigheter och kapacitet. Så det så kallade Fast ATA (även känd som EIDE-Enhanced IDE eller ATA-2) dök upp, vilket ger hastigheter på upp till 13,3 Mbit /sekund, en ökning jämfört med hastigheter på första generationens ATA: s 4,3 Mbit /s.

  ATA-3 la fel-rapportering kapacitet (även känd som SMART, för egenkontroll och analys rapportering Technology). Den fjärde generationen la "Ultra" och "DMA" till namnen, och naturligtvis, ökade hastigheter. Vissa versioner la dessutom hastigheten till det namn (ATA-33, till exempel, levererade 33 Mbit /s.

  hastigheter på

  Efter en hastighet av endast 4,3 Mbit /s i den första versionen, den senaste versionen av ATA , ATA-133, ger en 133-Mbit /s överföringshastighet. För att uppnå detta var de ATA-66: s 40-stifts kablar ersätts med 80-stifts kablar.

  Alternativ

  Ett alternativ till ATA-anslutning representeras av SCSI-tekniken. Används mest i företaget sektorer, erbjuder SCSI högre prestanda men till högre kostnader.
  Ett annat alternativ är SATA (Serial ATA) gränssnitt. Detta infördes genom den seriella ATA-arbetsgruppen under 2002 och erbjuder högre hastigheter (upp till 300 Mbit /s), och använder bara en 4-pin kabel.

  ESATA och USB är extern-anslutning alternativ, har en viktig funktion som alla andra saknar: hot-swap kapacitet, vilket tillåter en användare att lägga till eller ta bort en enhet medan datorn är på

  Fördelar

  Med alla dessa andra lösningar närvarande, varför är ATA fortfarande. mest valda metoden? En orsak kan vara det högre priset av SCSI och SATA, vilket gör ATA prioriterad anslutning baserat på prestation-till-pris-förhållande. Dess tillförlitlighet över flera generationer och beprövad tillgänglighet rang också som starka skäl.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man använder ett 2GB Memory Stick PRO Duo

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar en HP Laserjet 4000 trumma
 • hur man använder en dator för att spela HD DVD
 • hur du installerar kreativa vf0330 webbkamera online
 • hur man öppnar en Compaq M2000 laptop notebook
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • hur man använder mobila enheter
 • hur man fixar nycklarna på en HP laptop tangentbord
 • bästa cpu kylare fans
 • hur man får HP Blade firmware
 • hur man ansluter en bärbar dator till en förstärkare och högtalare