Dator > hur man byter den bärbara datorn fläkten på en Acer Aspire 3000

 • hur man byter den bärbara datorn fläkten på en Acer Aspire 3000


 • Bärbara datorer alstrar värme när de behandlar information, som potentiellt kan orsaka att processorn och andra komponenter för att stänga. Att hålla systemet fungerar din Acer Aspire 3000 använder en kylfläkt som förhindrar överhettning. Om fläkten går ut måste du byta ut den innan de interna komponenterna erfarenhet permanenta skador. Fläkten ansluts till botten av den bärbara datorn: s fall, men tyvärr kan endast nås genom att ta bort moderkortet och de flesta andra delar.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Skruvmejsel.
  Laptop CPU-fläkten.


  1.
  Stäng av Acer Aspire 3000 och dra ut eventuella kablar som är knutna till den bärbara datorn. Stäng den bärbara datorns lock och vänd enheten upp och ner. Skjut över spärren och ta bort batteriet.
  2.
  Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort de sju skruvarna som håller plasten minneslocket och plast hårddisk täcka längst ner på den bärbara datorn fall. Dra av båda täcker.
  3.
  Särade plast spärrarna som håller gröna minnesmodulen till moderkortet. Skjut modulen ur Aspire 3000. Koppla bort antennkablarna från sidan av det trådlösa kortet, som placeras ovanför minnesmodulen.
  4.
  Sprid det trådlösa kortets klipp och dra ut den ur den bärbara datorn. Leta reda på kylfläkten kabeln under det trådlösa kortet. Koppla ur kabeln.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller metall hårddisken till Aspire moderkort. Dra ut hårddisken ur den bärbara datorn.
  6.
  Ta bort skruven på höger sida av Aspire: s fall och skjut sedan den optiska enheten ur datorväskan. Ta bort de fyra skruvarna på högra kanten av ärendet och därefter de fyra skruvarna i vänstra kanten av fallet.
  7.
  Vrid Aspire 3000 tillbaka över och öppna locket. Tryck locket hela vägen så att den bärbara datorn ligger plant på 180 grader. Ställning i slutet av en platt skruvmejsel under den högra änden av låsning band ovanför de 3000 tangentbord.
  8.
  Lyft låsning remsan uppåt och dra bort den Aspire laptop. Ta bort skruven ovanför "F10" nyckel med en stjärnskruvmejsel. Lyft upp tangentbordet och koppla bort den bifogade kabeln.
  9.
  Koppla ur videokabeln som förbinder LCD-skärmen till Aspire moderkort. Avlägsna de två skruvarna som LCD-skärmen för att den bärbara datorn och dra sedan utanför skärmen.
  Tio.
  Dra handledsstödet utanför Aspire 3000 laptop. Ta bort de fem skruvarna längs kanterna på de 3000 moderkort. Ta tag i vänstra kanten av moderkortet och lyft den ur den bärbara datorn: s fall.
  11.
  Ta bort skruvarna som håller fläkten till botten av Aspire fall. Dra av kylfläkten och ställ sedan in ersättningsenheten på sin plats. Anslut skruvarna.
  12.
  Träd den nya fläkten moderkort kabeln genom det öppna hålet i mitten av det fall där du tidigare visats den trådlösa kabeln. Återmontera av Acer Aspire 3000 i samma ordning som du isär det.

  Tips och varningar


 • CPU kylfläkten på om Acer Aspire 3000-serien är tillgängliga via online dator återförsäljare .
 • att undvika skador på Acer Aspire 3000 genom statisk elektrisk urladdning Du måste antingen röra din hand mot något av metall eller slitage elektrostatisk urladdning rem handleden.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man skriver spanska accenter på ett tangentbord

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en DVD till regionsfri
 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • hur man gör Dell Diagnostics på en stationär dator
 • hur man installerar en Brother MFC förare
 • ominstallation av en CD-ROM-enhet
 • Lägga till en USB001 virtuell skrivarport i Vista
 • hur du tar bort hårddisken i en Presario 6000
 • hur du ansluter två st torn med en bildskärm
 • hur man byter en trasig LCD-skärm på en bärbar dator
 • Hur kan jag installera en skrivardrivrutin?