Dator > Syftet med CMOS-batteri

 • Syftet med CMOS-batteri


 • En dator moderkort består av många viktiga komponenter inklusive kompletterande Metal-Oxide Semiconductor (CMOS) batteri. Utan detta batteri, en dator kan inte fungerade ordentligt eller ens startar alls. Medan en CMOS Batteriet har utformats att pågå i upp till 10 år, är det möjligt för den att försvagas och lida misslyckande, som kommer att bli tydligt i datorns prestanda

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Laptop inverter ombord.

  Historia

  År 1982 var CMOS 65C02 processor som först infördes genom Western Design Center, Inc. Datorer med Intel 80286-processor och därefter började kräva en liten CMOS-batteriet på moderkortet för att ge ström till CMOS-chip hela tiden, även när datorn inte var påslagen. Alla moderna datorns moderkort kräver fortfarande en CMOS-batteriet.

  Om

  CMOS-batteriet oftast liknar en stor klocka batteri. Det är oftast ett silvermynt cell litiumbatteri, ofta ungefär lika stor som ett nickel. Detta batteri är installerat i en cirkulär plats på datorns moderkort och ger ström till CMOS halvledarchip som lagrar viktiga system-inställningar.

  Funktioner

  Funktionen för CMOS batteriet är att ge kontinuerlig ström till CMOS-chip på datorns moderkort. CMOS-chip lagrar viktig systeminformation och inställningar som datum och tid, hårddisk typ, hårddisk ordning, Hårddisk och BIOS-inställningar. CMOS-chip kräver strömkälla av batteriet att upprätthålla och bevara dessa inställningar.

  Tecken på misslyckande

  En CMOS-batteri kan börja försvagas och misslyckas med tiden, beroende på miljön datorn är utsatt för. Några symptom på en försvagning batteri är konsekventa förändringar i systemets datum och tid, system förare komponent som kräver en ominstallation varje gång datorn startas eller en dator som stänger av sig själv konsekvent utan anledning. Den BIOS kan erbjuda svagt batteri varningar på startskärmen. Datorn kan också rapportera felmeddelanden som "CMOS checksum error", "CMOS Read Error" eller "CMOS Battery Failure. "

  Ersätter

  Om datorn är rapporteringen CMOS fel, första försöket att ladda CMOS-batteriet genom att lämna datorn igång i hela 24 timmar. Ofta kommer detta att klara upp en CMOS-batteriet fråga. Men om uppladdning inte löser problemet kan du behöva byta CMOS batteriet. Du måste öppna datorn, hitta batteriet på moderkortet och registrera den information etsade på batteriet för att hitta en matchad ersättning för den. Du kan enkelt byta ut batteriet Knappcell genom att försiktigt dra ut det gamla batteriet ur sin behållare med fingrarna och sätter en ny i dess ställe.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:vad är en Express Card-läsare?

Relaterade artiklar


 • Hur använder jag CD-brännaren på min dator?
 • hur man konfigurerar en datorbildskärm med en bärbar dator
 • om extern kapsling
 • hur du aktiverar Bluetooth på en Dell laptop
 • hur man använder USB-minnet
 • hur man använder Palm OS tangentbordet i stället för PC-tangentbordet
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • Hur konvertera en mindre XM-kort till sd
 • information på bärbara datorer
 • hur man bestämmer MAC-adressen för en dator