Dator > Core i7 kontra Core 2 Extreme

 • Core i7 kontra Core 2 Extreme


 • Core 2 Extreme processorer representerar det bästa av Intels Core 2-processor linje. Vid tiden för sin produktion de var de snabbaste processorerna tillgängliga. Nu försöker en ny linje av Intel-processorer, Core i7, att avsätta även den avancerade Core 2 Extreme som kung av högpresterande processorer

  Historia

  Den första Intel Core 2 Extreme-processor var Core 2 Extreme QX6700, som lades ut på november14, 2006. Det var den snabbaste processorn konsumenten som någonsin gjorts på den tiden. Detta var fallet för alla Core 2 Extreme-processor för att därefter frisläppas, varav den sista var den Core 2 Extreme QX9775 släpptes i mars 2008. Den första Core i7-processorerna har gjorts tillgängliga ungefär åtta månader senare, i november 2008, med många varianter släppts sedan dess.

  Design

  Core i7 representerade en arkitektur övergång från Intels Core 2 processorer. Core i7 marker var de första processorerna som någonsin producerats med hjälp av en arkitektur som kallas Nehalem. Den stora design-Skillnaden är att medan både Core 2 Extreme och Core i7 processorer är fyrkärniga kärnor, var Core 2 Extreme inte byggt från grunden som en quad core. Det är istället två dual-core processorer kopplade till en enda quad-core processor. Det innebär att processorns cache eller minnet delas mellan de två halvor, vilket skapar ineffektivitet. Core i7 byggdes som en quad core först, och så cachen är bättre enhetlig.

  Allmänt Performance

  Både Core 2 Extreme och Core i7-processorerna har långt mer processorkraft än vad som behövs för mest grundläggande dagliga behov . Använda program produktiviteten på kontoret och surfar på nätet kommer inte att använda ens en tiondel av förmågan dessa processorer har. Som ett resultat, är det skillnad i prestanda mellan dem på ett sådant grundläggande uppgifterna i stort sett obefintlig. Antingen processorn kommer att fungera bra för dag till dag användning.

  Spelprestanda

  Core 2 Extreme-processorer är monster i spelet, tack vare sin mycket höga klockfrekvens. Core 2 Extreme QX9775 är klockad till 3,2 GHz, vilket är rivaliserade bara av Core i7 965 Extreme Edition, som har samma klockfrekvens. Core 2 Extreme QX9775 och Core i7 965 Extreme kommer faktiskt slips i de flesta spel riktmärken. Core 2 Extreme QX9775 kommer att slå alla andra Core i7-processor, som Core i7 920, som bara har en klockfrekvens på 2,66 GHz.

  3-D och videoredigering

  Core 2 Extreme processorer quad kärnor , men de har inte HyperThreading. HyperThreading varv varje fysisk kärna på en processor i två virtuella kärnor. Core i7-processorerna har hyperthreading och så att de visas som åtta processorer i Windows. Även om detta inte ökar prestandan så mycket som med åtta fysiska kärnor det ger en prestanda fördel i applikationer som är kända för att använda flera kärnor väl. Det innebär att i 3-D-rendering och applikationer videoredigering, såsom Cinebench har Core i7 en fördel.

  Verdict

  Core 2 Extreme och Core i7 är båda extremt snabba processorer. Core 2 Extreme kan fortfarande hävda sig mot de nyare Core i7 produkter. Men de Core 2 Extreme processorer pris på ca $ 1000. Modern Core i7-processorer är förmodligen ett bättre val för de flesta användare eftersom de är nästan lika snabbt eller snabbare (beroende på tillämpning) och mycket billigare.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du aktiverar en digital skylt i kommandotolken

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en scanner på en dator eMachines
 • hur du uppgraderar RAM-minne för Dell Dimension 3000
 • hur du kan få laptop tillbaka nycklarna på en Toshiba
 • Inaktivera ett trådlöst kort via register redigera
 • Hur man väljer en LCD-panel för en dator
 • hur man installerar minne i en Power Mac G4 med dubbla 533
 • typer av mobila datorutrustning
 • hur du kan visa historik i en dators minne
 • intel skillnader i mobila processorer
 • hur man kan öka Video-RAM på Intel GMA i XP