Dator > hur man använder ett tangentbord utan mus

 • hur man använder ett tangentbord utan mus


 • Din datormus är ett pekdon som låter dig styra en på skärmen pekarikonen (kallas markör) och manipulera användargränssnittet. Om du har problem med musen och musen inte fungerar, kan du slå på Mustangenter funktion och användning tangentbordets numeriska tangentbordet för att styra muspekaren. Att lära sig att styra muspekaren med tangentbordet kan ta lite övning men blir enklare med tiden

  Tangentbordskommandon nedan är i alla mössor

  Du behöver:.
  Dator.
  Microsoft Windows XP.


  1.
  Håll CTRL-tangenten och sedan fortsätter du att hålla ned CTRL, tryck ESC. Släpp båda knapparna. Detta kommer att få upp Start-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
  2.
  Tryck på knappen C för att välja Kontrollpanelen. Du kan behöva trycka på C flera gånger för att markera ikonen Kontrollpanelen. Tryck på ENTER.
  3.
  Om Kontrollpanelen inte i Classic Mode (betyder på tillgänglighetsikonen inte är närvarande), tryck TABB tills du har valt "Växla till klassiskt läge" i det vänstra sidofältet, tryck sedan på ENTER. Tryck på HÖGERPIL och tryck sedan på VÄNSTERPIL knappen för att välja "Tillgänglighet"-ikonen. Tryck på ENTER.
  4.
  Håll CTRL-tangenten och trycker på TABB tre gånger för att välja "Mus"-fliken, släpp CTRL. Tryck på "M" knappen för att sätta en kontroll i "Turn on MouseKeys" kryssrutan. Tryck på A för att tillämpa inställningen, tryck sedan på ENTER för att stänga Hjälpmedel fönstret.
  5.
  Kontrollera att du har den NumLock på, tryck och håll nere siffran 8 -tangenten på det numeriska tangentbordet för att göra muspekaren gå upp. Tryck på knapp 2 för att göra det gå ner. Genom att trycka nummer 4 gör pekaren till vänster, samtidigt som du trycker nummer 6 gör pekaren till höger. Nycklar 7, 9, 1 och 3 kontrollen diagonala riktningar.
  6.
  Tryck på "/" knappen för att välja knapp 5 att fungera som vänster musknapp. Tryck på "-" för att ställa in knapp 5 för att fungera som höger musknapp. Tryck på "*" för att ställa på knapp 5 för att fungera som både höger och vänster musknapp trycks ihop. Tryck på knapp 5 två gånger för att dubbelklicka på ikonerna.
  7.
  För att tillfälligt stänga av Mustangenter alternativ, tryck på NumLock-tangenten. Datorn piper när den trycks in för att indikera att MouseKeys har stängts av. Tryck på NumLock-tangenten igen för att möjliggöra MouseKeys, och datorn kommer att göra en högre pip för att indikera MouseKeys har slagits igen.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du ställer in datumet i en bärbar dator från Toshiba

Relaterade artiklar


 • hur man återställer nivåerna skrivarbläck på en Lexmark 5400
 • hur man bränner en skrivbar CD
 • vad är det bästa sättet att rengöra en bärbar dator skärm?
 • hur man byter bläck för en Epson Stylus C88
 • hur man installerar Bluetooth på en Acer Extensa 5420
 • hur man installerar en ny CPU på en dator
 • hur man kan producera hög musik från datorn
 • hur man kan återställa datorn med återställningsskivor
 • Hur man skaffar en installationsdiskett för en Lexmark x63 skrivare
 • Hur kan jag åtgärda en bärbar dator som inte startar?