Dator > hur man lär sig att bygga en pc

 • hur man lär sig att bygga en pc


 • Bygga din egen dator istället för att köpa en kommersiell, färdiga system är ett spännande och utmanande projekt. Du behöver inte en examen i datavetenskap för att bygga ditt eget system, i själva verket behöver du inte ens behöver ta en enda klass att lära sig hur man bygger en dator. Det finns ett antal läroböcker på marknaden och gratis online guider med all information du behöver för att bygga en dator. Med en solid kunskapsbas, bygga en egen dator är enklare än det låter

  Du behöver:
  Computer byggnad läroböcker.
  Gratis online-dator byggnad guider.
  Broken PC (tillval).


  1.
  Köp en lärobok dator byggnad. Det finns ett brett utbud av böcker med instruktioner om hur man bygger datorer på marknaden idag. Vissa lärobok författare kan anta att du har praktiska kunskaper i datorkomponenter, medan vissa skriver som om läsarna har aldrig ens en dator innan. Besök din lokala bokhandeln och spendera lite tid bläddra genom sina val av dator läroböcker för att hitta den rätta för din spelstyrka. Om du inte vill spendera pengar på en lärobok, finns ett antal fria guider på bygga datorer som finns på nätet. (Se Resurser)
  2.
  Lär dig namnen på de komponenter som utgör ett fungerande datasystem. Detta går utöver den externa komponenter såsom bildskärm, tangentbord och mus. Du bör känna till alla delar inuti datorn fall. Om du råkar ha en trasig dator, ta isär den och peta runt inuti. Du hittar ett moderkort, hårddisk, optisk enhet, kraftkälla, Central Processing Unit (CPU), RAM, kylare, kylfläkt och eventuellt ett grafikkort, ljudkort och /eller modem. Du ska kunna identifiera alla dessa saker som du måste köpa de flesta av dem när du är beredd att starta din bygga. Se länken i resurser för en online-lexikon av Internet och datorn villkor.
  3.
  Öva putting din trasiga dator tillbaka tillsammans ett par gånger. Ta reda på var allting går, vilket kommer att hjälpa dig när du går igenom processen för att bygga ditt eget system. När du känner dig säker på demontering och montering en PC, prova det med din fungerande dator.
  4.
  Bestäm dina personliga systemkrav. All mjukvara har en lista med de lägsta systemkraven statistik som krävs för en dator att köra programmet utan problem. Vad ska du använda datorn för? Om du planerar att använda datorn för spel, behöver du en kraftfull processor och grafikkort. Om du planerar att använda ditt system för att lagra massa mängder data, måste du köpa en eller flera med hög kapacitet hårddiskar. När du har fastställt vilken typ av programvara du ska använda, forskning deras minsta systemkraven så att du kan bestämma det mest effektiva och ekonomiska konfiguration för datorn.
  5.
  Forskning tillgängliga komponenter på marknaden. När du läser igenom guider PC byggnaden, får du lära dig att inte alla komponenter är kompatibla med varandra. Lyckligtvis är detta inte så komplicerat som det låter och inte kräver en encyklopedisk kunskap om alla tillgängliga komponenter. I själva verket kan du även få runt en del inkompatibiliteter med hjälp av en kabel adapter. Störst anledning till oro med kompatibilitet är att se din processor är kompatibel med ditt moderkort, men denna information kommer att finnas tillgänglig på din PC komponent återförsäljarens hemsida.
  6.
  Köp komponenter och programvara som krävs för att bygga din dator. Håll din guide med dig hela tiden under uppbyggnaden så att du kan gå tillbaka till det som behövs. Arbeta i en statisk miljö för att undvika skador någon av komponenterna. Om luften är ganska torr, kanske du vill använda en luftfuktare. Du kan också spraya den allmänna området kring arbetsytan med en lösning av vatten och mjukmedel-15 delar vatten till 1 del sköljmedel -. Innan du sätter igång

  tips och varningar


 • inte få vattnet med sköljmedel på någon av datorns delar.
 • Anslut inte nätsladden förrän du är klar gör allt inuti datorlådan. Delar av systemet kan bli drivs ens systemet inte har startats ännu. Du riskerar personskador eller skador på kretsen om strömmen inte kopplas bort.
 • Statisk elektricitet kan skada elektroniska delar. Jorda dig genom att röra en metalldel på datorns chassi, eller använd ett antistatiskt armband, före röra vid kretskortet.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man installerar mer minne

Relaterade artiklar


 • hur man byter likström jack för Dell Inspiron 6000
 • Hur formaterar jag ett SmartMedia minneskort?
 • hur du sparar en rom-fil till flash bios
 • hur man fyller en bläckpatron för en HP kopiator T45
 • hur du uppgraderar din dator så att du kan titta på videor
 • hur man byter en Olevia lcd inverter styrelse
 • hur du tar bort en CMOS-batteri på en Compaq Presario R4000
 • hur du formaterar en SanDisk
 • hur man rengör och reparera en dator gratis
 • Vad är det enklaste sättet att få den senaste mjukvaran för att uppgradera bios?